Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 28, 2010

Kad Kahwin

Destinasi seterusnya ialah pergi Macy kat Balakong..Ya Allah kitorang sangkut jem sebelum sampai tol lebih kurang 45 minit...boring gila...sebenarnya nak cari riben nak letak kat kad kahwin nanti...kebetulan ada sale plak kat sana..apa lagi zuzu & encek tunang cuci mata jap tgk perabot, pinggan mangkuk dan mcm2 lagi houseware kat sana...heheh



Bosan gile redah jem..kitorg nak masuk lorong smart tag pun jam jugakkk....



b, mana satu eh??

**************************************************************************************
Settle, beli riben..zuzu & encek tunang pergi ke kedai Kadkahwinnku, Kajang untuk buat pengesahan artwork..ada la beberapa pembetulan yg dorg kena buat...selepas dorg dah edit , barulah kitorg buat pengesahan utk printing kad tu...kad kat sini memang cantik2..pada yg tgh survey dtg la kat Kedai Kadkahwinku yg terletak kat Kajang ni..memang puas hati..servis pun bagus...



ikan patin + siput sedut

Pas balik dari Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Selangor, zuzu dan encek tunang singgah jap kat TTDI Jaya Shah Alam untuk isi perut...first time dalam life zuzu, zuzu makan ikan patin + siput sedut...
"ayg tau tak ikan apa ayg amik tu?"..encek tunang tanye zuzu..
zuzu jwb dgn selamba...."tau, ikan patin.."

encek tunang tercengang jap..sebab sebelum ni dia tau zuzu tak mkn ikan patin..zuzu pun tak tau ntah mcm mana zuzu blh nak mkn ikan tu..tapi bila dah mkn, ermmmm sedapnye..rasa esok mcm nak cari ikan patin lagi...encek tunang sgt lah suka ikan patin..makanan kegemaran dia nie..encek tunang asyik tersenyum je tgk zuzu dah blh mkn ikan patin..heheheh. satu lagi encek tunang amik siput sedut...zuzu pun nak try la mkn kan..encek tunang siap buat demo cara sedut siput tu...hahha..yg paling kelakar first time sedut, tak keluar2 isinye..bila sedut kali ke-2, baru kuar isinya..pastu bila sedut lagi trus dah taknak kuar isinye..adala beberapa kali kuar isi..yg paling zuzu tak blh lupa, ada sekali zuzu sedut siput tu, siap kuar bunyi kuat plak mcm muzik...encek tunang pandang zuzu sambil tersenyum...hahaha..malunye zuzu ^..^

Borang Nikah Dah settle


baru sampai.....

Akhirnya, zuzu punye borang nikah dah pun settle..tadi zuzu n encek tunang pergi ke Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Selangor untuk submit borang nikah zuzu..Pegawai yang entertain zuzu pun sgt la baik & sempoi aje..yeay....Punyelah jauh PAID Kuala Selangor ni..Alhamdulillah segalanye selesai...Yeaaaaaa...Officially zuzu & encek tunang akan dinikahkan pada
9 Oktober 2010 jam 10.30 pagi...

Yeay dah settle....! Alhamdulillah..


Menuju jalan keluar...next destination
Lunch~TTDI Jaya Shah Alam
Macy ~Balakong
Kadkahwinku~Kajang

Monday, July 26, 2010

SPA Time








harini zuzu telah pergi Slimming Sanctuary Bukit Raja Klang untuk buat spa..so today is SPA DAY..yeaaaaaay!!... ramai yg ingat Slimming Sanctuary ni adalah pusat perlangsingan badan semata2 tapi sebenarnye slimming sanctuary ni ada buat head to toe spa..zuzu memang dah lama buat spa kat slimming sanctuary ni..sebab servis dia bagus..antara servis slimming sanctuary yg zuzu buat ialah:

Facial
Dah hampir setahun zuzu buat facial kat sini..terus terang zuzu ckp, zuzu memang 100% puas hati dgn facial treatment kat sini..memang kelas~facial kat sini gunakan France's La Peau Skin Care Product..zuzu pun pengguna setia product ni..dah setahun juga zuzu pakai product ni.memang ok n best!!



Spa
Zuzu buat head to toe..antaranye foot & hand spa, jakuzi, steambath, sauna, body massage & body scrub..


So harini zuzu buat spa..lebih kurang 4 jam treatment tu...facial zuzu dah buat last week..
biasanya zuzu akan buat spa & facial 2 minggu sekali..(alternate~jika minggu ni buat spa, minggu dpnnye buat facial)..walaupun zuzu tak sihat..tapi bila balik dari spa, rasa fresh sgt..mlm ni mesti leh tido dgn nyenyakk....esok plak nak settle borang nikah...hope sume berjalan lancar..

Sunday, July 25, 2010

74 Hari Lagi????

betol ke 74 hari lagi..zuzu rasa mcm lambat lagi zuzu nak kahwin..kira punye kira tinggal 74 hari lagi??????????????? mcm xpercaya..sometime excited, kdg2 happy, kdg2 takut, kdg2 gelisah....kdg2 sedih byk sgt fikir..akibat sibuk sgt buat preparation, kdg2 zuzu takde masa utk rest..time tgh tulis entry ni, zuzu selsema & sakit tekak..thn ni kerap sgt pulak selsema..demam..sebenarnye zuzu ni jarang n susah nak kena selsema ke, demam ke..dlm setahun tu sekali je..tapi thn ni rasanye dah lebih 2 kali rasanye..n kerap selsema..huhuhu..mudah2an Allah akan bagi kesihatan yg sempurna utk zuzu menjelang perkahwinan zuzu nanti..amin..InsyaAllah

mcm2 zuzu rasa sejak kebalakangan ni..bila mlm pun susah nak tido..gara2 pk pasal wedding yg makin hampir....

EXCITED
  • sebab perkahwinan ni dinantikan oleh setiap org..sume org akan rasa excited utk jadi pengantin..berbulan2 rancang majlis, dah tentu excited kan? lagi2 time tu sume berkumpul, baik saudara mara mahupun rakan..sume nak tgk wajah pengantin.
HAPPY
  • sebab kite dpt hidup dgn org yg kite cinta & sayang..nak buat apa2 pun tak takut sebab sentiasa ada org disisi kita..bila tido ada dia, bgn tido ada dia, bila sakit ada org jaga..rasa sgt happy sbb kasih yg disemai akhirnye bersatu..
Takut
  • Sebab tanggungjawab makin besar..kalau dulu sume benda buat utk diri sendiri..tapi bila dah kahwin nanti kena amik kira pasal suami juga..
  • pastu takut juga tgk keadaan sekeliling yg berlaku pada pasangan suami isteri lain..mcm2 berlaku. yang paling zuzu takut penceraian & penderaan..mudah2an Allah jauhkan perkara ni berlaku dalam hidup zuzu....
GELISAH
  • mungkin terlalu byk fikir..antaranye dari segi persiapan A to Z...takut kiranye ada yg missing..rehat tak cukup..stress dibuatnye..
SEDIH
  • sebab pasni kite dibawah tanggungan suami..duduk dgn suami..selama ni mak dan ayah yg besar kan zuzu..bila dah besar ni nak kahwin, kena ikut suami..walau apa pun jasa mak dan ayah takkan zuzu lupakan sampai bila..zuzu syg sgt keluarga zuzu..terutama mak, ayah dan adik beradik zuzu (tetiba mengalir pula air mata ni time tulis entry ni)

Jalan2, survey rumah..


ada satu malam, bincang2 dengan encek tunang..kami sibuk buat persiapan, sampai terlupa pasal rumah yg nak diduduki pas kahwin..heheh..so kata encek tunang, kalau boleh dia nak cari rumah baru yg senang dia nak pergi kerja..ada kemudahan..encek tunang ckp dia nak cari area shah alam, bukit jelutong @ setia alam..
so, kami pun pergi la meronda2 dan survey2 rumah...

1. Puri Ayu Condo Shah Alam
  • best sebab dekat dgn highway, tapi atas nasihat agent rumah tu, dia kata condo ni ramai student yg duduk, so sgt bising and takde privacy..so encek tunang kata, reject la.
2. Elaeis Condo Bukit Jelutong
  • Kawasan memang menarik, kemudahan lengkap..exit highway dekat..tapi difikir2kan balik, byk kelemahan duduk condo ni, kata encek tunang susah kalau family dtg nak kena naik lif, pastu parking pun terhad..satu perkara yg encek tunang ckp yg zuzu tak blh lupa ialah : "nanti kalau ayg pregnant nak bersalin, tetiba lif rosak tak ke naye tak pun tak sempat turun lif dah beranak dlm lif" hehehe betol gak kan...so condo encek tunang reject..
3. Setia Alam
  • Kawasan ni memang cantik..kawasan perumahan baru..tapi lengkap dgn kemudahan, exit nkve highway pun dekat..rumah kat sana memang cantik2..cari punye cari, kami berkenan dgn rumah teres 2 tingkat ni...so encek tunang call no yg tergantung kat pagar tu..rumah tu still available cuma owner tu tak tahu samaada nak jual atau sewakan..jadi zuzu & encek tunang dibawa masuk ke rumah tu..best nye..cantik..sesuai utk pasangan yg baru kahwin..kwsn tu nyaman sgt, dekat dgn tasik, pastu setiap kenderaan yg masuk perlu dpt permission security guard..so kwsn kat situ agak selamat sebab dijaga 24 jam oleh security kat situ dan kereta tak boleh sesuka hati masuk kawasan tu..so encek tunang setuju dgn umah tu, cuma skrg ni tgh tunggu kata putus dr owner rumah tu..hopefully jadi la..zuzu minat sgt umah tu coz kwsn dia byk kemudahan...ada bank, kedai, farmasi, tesco, giant,sekolah, mcm2 lagi la..pendek kata sume ada..pastu dia dekat dgn highway..yg paling best kwsn setia alam ni ialah ia sgt strategik utk zuzu & encek tunang coz lokasi nye tgh2 diantara umah family zuzu & family encek tunang..pendek kata, takde masalah nak gi umah family nanti..lbh kurang 30 minit dah sampai..hope dpt la umah tu nanti...
dalam masa yg sama, ada survey beberapa umah dikawasan setia alam, tapi disebabkan hari dah nak senja so nak tgk umah pun tak nampak.so we decide to come back again later..sementara tu kami masih tunggu jwpan dari owner rumah tadi..

Kad Kahwin

Huhuhu..kalau sesape yg baca entry zuzu yg lepas, zuzu ada ckp zuzu tempah kad di bandung kan...atas beberapa masalah yg timbul dari pihak vendor di bandung, zuzu & encek tunang ambil keputusan untuk cancel tempah kad kat sana..agak frust juga..
So, semalam zuzu & encek tunang telah pergi ke kedai Kad Kahwinku di Kajang untuk tempah kad kat situ..pilihan kad yg ada disana amat menarik..so kad kami dijangka siap pada 2 September 2010..ramai yg ckp lambat..yeke? tapi bg zuzu lebih baik edar kad sebulan sebelum majlis kan? kalau bg awal pun nanti org akan lupa..btol x? 2 september tu just estimate date.. kata sales girl tu, selalunye kad siap awal kalau takde perubahan dari bakal pengantin..apa pun kad kahwin zuzu siap sebelum raya..so masa raya nanti boleh la edar kad....tak sabarnye nak tunggu kad tu siap..rabu ni zuzu & encek tunang kena dtg semula ke kedai kad kahwinku utk periksa semula artwork...kalau ok, boleh proceed..yeaaa


cincin dah siap..gelang dah siap..langsir pun dah siap

this week zuzu seperti biasa busy sedikit...urus pasal preparation kawen + urusan kerja..kdg2 terfikir, majlis hanye sehari tapi persiapan makan masa berbulan2...
This week zuzu byk pergi collect beberapa brg yg ditempah..

1.Langsir

Akhirnye langsir dah pun siap...cantek bangat!!! i like.. =) .. zuzu puzs hati sgt..2 minggu je dah siap..heheh..xsabar nak pasang..hehehe

2. Cincin kahwin

Cincin kahwin zuzu yg ditempah pun dah siap..so zuzu & encek tunang pergi la collect kat Diamond Platinum Sunway Pyramid...cantik..puas hati sgt..Cincin encek tunang je belum siap lagi..tu kena amik kat Degem Ampang nanti.

3. Gelang (Mas Kahwin)

Gelang pun dah siap..dah collect kat Degem Ampang..

Alhamdulillah..segala persiapan berjalan dgn lancar dan encek tunang sentiasa disisi..thank you so much dear..walaupun kdg2 bercanggah pendapat tp alhamdulillah kami dpt selesaikan secara baik...love u b..

Monday, July 12, 2010

~I love my sis~


lunch at mc'D

zuzu nak ucapkan terima kasih byk2 pada kaklong zuzu & abg ipar zuzu coz dorg ni byk bantu zuzu dalam uruskan persiapan wedding zuzu..pendek kata..diorang ni sentiasa teman zuzu pergi cari barang2 untuk wedding zuzu nanti..dari bandung, ke jakarta sampai la ke Malaysia kaklong dan suaminye tak putus2 bg idea pada zuzu..semalam zuzu, kaklong & suaminya serta baby ammar teman zuzu ke Seahorse Home Textiles untuk amik set cadar zuzu ...bygkan la time hujan lebat tu, kaklong redah hujan sambil bwk 2 biji bantal besar berlari menuju ke kereta dan kemudian patah kembali ambil zuzu dan memayungkan zuzu dgn set cadar tu..sgt terharu zuzu time tu..thanks kaklong!! jasamu tetap zuzu kenang sampai akhir hayat..pas ambil cadar, dorg teman zuzu cari kain untuk buat dress..kemudian bwk zuzu jumpa designer untuk tempah dress untuk photoshoot nanti. pas settle sume, zuzu belanja dorang makan..thanks sgt2 kaklong & abg mail...walau penat mcm mana pun still teman zuzu...thanks again..love so much!! encek tunang mana???? hohoho..encek tunang ada keje..tu yg dia tak dpt teman zuzu.. =)

misi bermula


Jom..misi buat preparation masih diteruskan..jom jalan2!!

Degem lagi..


zuzu & encek tunang

seperti yang dah di plan.. kan zuzu dgn encek tunang telah pergi ke Degem Ampang untuk tempah bracelet zuzu dan cincin untuk encek tunang & amik ukuran jari encek tunang tapi dlm masa yg sama, zuzu masih lagi mencari cincin ( untuk zuzu ) yang berkenan kat degem tu..tapi takde satu pun yg menarik minat zuzu...huhuhuhu. Terima kasih pada mama a.k.a my auntie yang sudi melayan kedatangan zuzu & encek tunang...layanan memang tip top!



layanan memang tip top


try, try & try lagi~weeeeee



balik jom...

Langsir


~my lovely mom~

Last2 zuzu, mak & kaklong zuzu pergi ke NagoyaAlam Sentral Shah Alam untuk cari kain langsir..agak pening juga la nak cari langsir nie..huhuh..nasib baik la kaklong & mak zuzu byk membantu..thx mak & kaklong!! Mula2 ingat nak suruh mak zuzu jahit je langsir nie..tapi bila difikirkan balik zuzu tempah terus je senaang..so beli kain langsir + hiasan dia + tempah = Rm900.00++. tak sampai 1K pun..fuhhh lega..complete 1 rumah...so, mak tak payah pening2 k..



warna xsama la...ini bukan pilihan zuzu =(

Wednesday, July 7, 2010

~preparation lagi~




misi mencari hantaran diteruskan lagi...semlm selepas setel byr road tax kete..zuzu dgn encek tunang pergi ke Sunway Pyramid untuk cari lagi brg hantaran..tapi kali ni turn encek tunang plak cari hantaran yg nak diberikan pada zuzu...

Set Perfume

Sbnrnye, set perfume dah pun dibeli dari London iaitu set Givenchy..tapi encek tunang saja nak tmbah satu lagi set perfume, sebab katanye set perfume haritu xcomplete..so apabila diberi pilihan..dah semestinye zuzu pilih DKNY..zuzu suka sgt bau dia dr dulu lagi..memang sweet sgt..dlm set tu ada Perfume & Body Spray..then as usual, dpt free perfume kecik..n sample..Total cost RM400.00++

Set Make Up

Yang ni sebenarnye, xrancang pun nak beli..tapi encek tunang sibuk suh bli juga..so jln2 dlm parkson tu sementara tunggu sales girl td wrapping set perfume tu..belek punye belek, dari kaunter ke satu kaunter zuzu singgah ke kaunter make up brand DEFINITE.. tgk set make up tu..nmpak mcm ok. then dia punye beautician pun dtg kat zuzu..explain kat zuzu serba sedikit..brand ni dari Itali, zuzu ada prasan iklan dia kat magazine CLEO kalau tak silapnye..bila zuzu dgr compact powder dgn foundation tu water based zuzu confident ckit..so dia pun try buat simple make over utk zuzu..bila tgk dia apply foundation tu, zuzu tgk structure dia cantik, sampaikan ada minah salleh ni pada mulanye tgk je dorg make over zuzu pastu dia pun nak amik set yg sama kitorg beli tu..hehe.. dalam set tu ada make up based, foundation, compact powder, blusher, mascara, lipstic,lip gloss then zuzu dpt lagi foc satu set make up yg dlm nye ada mascara, eye liner, eye shadow, lipstic, lip gloss & lip liner..cost RM391.00

pas bli tu sume, masuk dlm butik guess tgk handbag, kasut..encek tunang suruh plih..tapi zuzu ckp xnak..coz nanti ada latest design bila raya nanti..so xnak bli awal2..pastu masuk Platinum Diamond..tgk cincin sekali lagi..tapi zuzu still xbuat kptsn nak pilih yg mana..susahh jugak nak cari yg betul memuaskan hati..huhuhu..so planning utk esk pula adalah utk beli bracelet zuzu kat DEGEM..cincin?? tak tau nak pilih yg mana?? fening2..

~3rd Award~


sekali lagi dpt award...yihaaaaaaaa! besh..beshh

1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini. (DONE)

thx again Ayu coz bg award kat zuzu..Ayu ni rajin lawat blog zuzu, setiap kali zuzu update pasti Ayu akan baca dan komen...pendek kata Ayu ni setia dgn zuzu ;) . Thank sgt2 sebab suka baca blog zuzu yg serba kekurangan
http://bnsyg-stories.blogspot.com/
2. Sila beri 'award' kepada 10 bloggers yang lain. (DONE)

Zuzu nk kasi kt 10 blogger bwh ni :

Nanie
Kak Aida
Sis Maz
Yana
Ellfazira
Cik Yaya
Purple Lady Aifa
Lynda
Elyina
Miss X



3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni.

(DONE)

4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'? (DONE)

Tak tau la...cantik ke blog zuzu nie? antway thx to Ayu coz give me this NICE BLOGGER & GREAT BLOG SPECIAL AWARD


~2nd Award~

hoyeahhhhh...sekali lagi utk kali ke 2..zuzu dapat award dari shbt blog zuzu iaitu nanie. hehehe tq so much..sebenarnye zuzu bkn la expert sgt buat blog ni..main hentam je...tapi bila nanie bg award ni zuzu sgt hargai...thx dear xoxoxo

1.Adakah anda happy sekarang?
100% happy

2.Kenapa anda Happy?
sbb family dan tunang sentiasa disisi time susah dan senang

3.Apakah benda yang boleh membuatkan anda happy?
bila org yg disygi fhm apa yg kite rasa dan inginkan

4.Pernahkah anda menerima tag??
pernah..

5.Nyatakan warna yang anda suka.
sume suke

6.Beritahu orang yang anda mahu tag and beri award..
http://bnsyg-stories.blogspot.com/

7.Tuliskan sesuatu tentang orang yang anda tag.
dia ni suka jengah, baca, komen & ada sweet moments

8.Adakah anda happy dengan apa yang ada?
happy sgt2x...!

Monday, July 5, 2010

semuanye tentang wedding preparation

HIV Test
Alhamdulillah, zuzu & encek tunang dah pun buat HIV Test ( sume pasangan yang nak kawen WAJIB buat HIVtest nie)..yeayy..dah boleh kawen..heheh..zuzu & encek tunang pergi buat hiv test kat kelana jaya..kitorg pasangan yg pertama yg buat haritu...masa nak amik darah tu rasa takut mcm nak kena operate, padahal dia cucuk sikit je..hehhe..so far sblm zuzu pergi amik test hiv nie, ramai pasangan ckp leceh and lama nak tunggu..so far masa zuzu pergi tu, sekejap je rasa..tak sampai sejam kot..! dapat je result, nurse tu ckp "ha, dah boleh kawen da".. zuzu hanye tersenyum sipu..hehe..

Hantaran (Perfume)
Then, zuzu and encek tunang pergi la bersantap kejap makan mi rebus kat area kelana jaya sebelum pergi sogo..ada apa gi sogo?? sebenarnye zuzu mencari set perfume utk encek tunang utk dijadikan sbg salah satu hantaran..utk pengetahuan sume, encek tunang ni memang penggemar setia jenama polo..baju, seluar, kasut sumenya brand polo..so zuzu decide nak bg hantaran POLO je la..happy tak encek tunang??? masa pilih perfume tu, pening jap la pale zuzu dgn bau2 perfume..at last jumpa set perfume yg sgt sweet dan baunye sedap sgt dan sesuai utk encek tunang..budget?? RM400.00++

Jewellery ( cincin dan gelang utk mas kahwin & batal air sembahyang)
Next day nye plak, zuzu & encek tunang pergi survey2 barang kemas..firstly pergi DEGEM kat Ampang..lebih kurang sejam lebih dlm kedai emas Degem tu..pilih2 & try2..so zuzu berkenan cincin lelaki tu..sgt sweet..so tanye encek tunanag, dia kata ok..bila try kat jari dia..cantik sgt..so zuzu tempah design tu, harga agak mahal tapi bila dah discount dpt la RM2,000.00++ tapi worth it la. pastu giliran zuzu plak cari dan pilih bracelet dan cincin..cincin kat Degem zuzu tak berapa minat sgt, coz design dia crowded sgt..tapi adalah satu berkenan dihati..tp still nmpak mcm serabut cincin tu..kalau boleh zuzu nak satu diamond besar kat tgh2 then tepi kiri kanan ada diamond kecil2. ada juga mirip2 design tu tp still xcantik n sgt serabut..so zuzu letak tepi dulu..then tgk plak bracelet..memang zuzu berkenan satu bracelet ni, 3 layer..sweet gold+white gold..tapi zuzu still tak buat keputusan lagi..masih nak survey kedai lain dulu..so yg confirm cincin untuk encek tunang tu dulu..then zuzu ckp, kalau zuzu berkenan zuzu akan confirmkan bracelet tu pulak...hheheh..


zuzu dgn encek tunang meneruskan misi mencari cincin dan gelang..destinasi seterusnye, Habib Jewels...sayangnye, takde yg zuzu berkenan dan design pulak tak byk pilihan..so zuzu dgn encek tunang pergi ke Diamond Platinum....Yeay, zuzu berkenan cincin yg sgt2 zuzu suka..dan white gold bracelet yg cantik..so survey2, try2, pilih2..encek tunang decide, utk mas kawen, encek tunang kata bracelet gold+white gold kat DEGEM..pastu, utk batal air sembahyang encek tunang kata nak bagi cincin + bracelet white gold kat Diamong Platinum tu..huhhu..time kaceh encek tunang..so nanti zuzu dgn encek tunang kena pergi balik DEGEM utk confirmkan booking..


Cadar Bilik Pengantin
untuk cadar, zuzu memang cerewet sikit..bukan apa, zuzu kalau blh nak pakai biar lama..xnak pas kawen nanti, simpan je cadar tu kan..lagi satu zuzu xsuka kalau cadar2 yg jenis licin dan berkilat..zuzu nak cari dari material cotton, simple tapi nampak moden dan eksklusif..nak dijadikan cerita, zuzu belek2 majalh pengantin keluaran julai 2010, tetiba zuzu tgk ada iklan pasal cadar pengantin...so zuzu trus ajak mak & adik zuzu gi SEAHORSE Home Textiles kat Jln Melayu Masjid India..masuk je zuzu terpegun dengan satu cadar werna merah..! cantiknyeeeeeeee...then zuzu mintak warna cream..tapi dia kata cream takde..owhh..agak frustated zuzu time tu..then dia ckp warna putih ada la..so zuzu tgk la..wah..agak terpegun sekali lagi..sgt cantekkk!!! Material Cotton...so zuzu trus ckp zuzu nak..then dia tnye "akak punye katil saiz ape ye? coz design ni ada KING SIZE je"....alamak sekali lagi lagi zuzu frust..tapi kembali pulih selepas dia ckp, "kat sini kite ada khidmat adjust saiz, foc je coz akak dah bli brg kat sini"..tanpa membuang masa zuzu trus ckp ok. So zuzu trus byr cadar tu rm649.90..dan dalam masa seminggu nanti dia akan call zuzu semula.. kepada bakal pengantin yg suka cadar yg simple tapi eksklusif, zuzu sarankan, korang pergila SEAHORSE Home Textiles ni...harga berpatutan sesuai dgn material..bg zuzu beli cadar bukan utk sekadar hiasan masa majlis perkahwinan, tp kalau boleh pas kahwin pun boleh pakai..bukan terperap atas almari..=p

Borang Nikah
Zuzu & encek tunang dah pun pergi ke JAIS amik borang nikah..so dlm next week, insyaAllah dah boleh submit.

Tudung
ini satu lagi..perkara yg zuzu sgt cerewet..pasal tudung yang akan zuzu pakai masa nikah, malam berinai, bersanding & bertandang..mula2 zuzu pergi ke ariani dan minat dgn satu tudung ni memang cantik coz ada manik2 kat atas, staff ariani pun sgt bagus entertain zuzu time tu..try satu per satu..harga rm300.00++ sehelai. so zuzu nak beli 4 helai = RM100o.00++..mahal sgt tapi dah try byk2 tudung, tudung tu je yg sesuai dgn muka zuzu.. tapi zuzu xbeli lagi coz tunggu mak andam tgh cari sehelai lagi baju utk bersanding..bila dah confirm baru zuzu tempah.. baru2 ni, zuzu singgah ke kedai tudung RATU kat Platinum Walk Danau Kota, itu pun secara kebetulan, temankan kaklong zuzu jumpa kakak ipar dia kat sana..baru la zuzu tahu rupanye kedai RATU tu milik sepupu kepada kakak ipar kaklong zuzu....sementara tu zuzu belek2 la tudung2 kat Ratu..kemudian mata berpinar jap tetiba.hehe..sebab terpandang tudung yg sama design mcm kat ariani..so zuzu try la.fuhh sama mcm pakai ariani punye, selesa dan tudung tu terletak.material sume sama,cuma Ratu punye jsejuk sikit dan tak panas bila pakai berbanding tudung Ariani..bila check2 harga..rm100.00 je sehelai..jauh beza murah tu..yg bestnye zuzu dpt best price coz kakak ipar kaklong bg discount lagi murah..heheh..so zuzu mintak 4 warna dan dia akan design kan yang baru utk zuzu..yeayyy!! thanks kak Jah..3 warna dah confirm, tinggal satu je lagi..so time tu sempat jugak la zuzu beli 4 helai tudung Ratu untuk zuzu, sehelai utk mak zuzu dan sehelai utk adik zuzu utk pakai raya nanti..heheh..dlm masa yg sama sign up jadi member RATU..heheh..best!!

Dewan
So last minit, encek tunang decide nak buat kat Dewan utk resepsi belah dia..cari punye cari, turun naik dewan..kebanyakan sume full..dan akhirnye dapat satu Dewan kat Kompleks Pejabat Daerah/Tanah Klang..so last week byk temankan encek tunang settlekan urusan booking dewan dan payment..so lega dah..majlis zuzu pula berlangsung kat rumah..coz ada 3 majlis..nikah, mlm berinai & bersanding.. =)

Pengapit
Pengapit ni org penting..so pengapit zuzu ialah adik sedara zuzu..manakala pengapit encek tunang ialah kwn rapatnye sejak kecil lagi..so zuzu dgn encek tunang sponsor 3 pasang baju pengapit untuk iring kami nanti..pink, cream & hitam..

Langsir
Puas pusing kat nilai 3, cari langsir..takde yg berkenan..dah tu pulak susah nak cari warna pink..kawan2 ada tak korang tau kat mana langsir byk pilihan???

Bunga Telur/Pahar
Org tua2 ckp, bunga pahar ni wajib letak, kalau tak hilang seri pelamin..so zuzu cari kat nilai 3 pun takde yang berkenan..colour pink nye striking sgt...sudahnye zuzu beli kat meru..sweet je..cantik..200 pcs untuk bunga pahar.

Cenderahati
Bab cenderahati sume dah settle..
Tetamu = dah booking 1500 box
Marhaban = dah beli 20 pcs
VIP + Family Encek Tunang = 200 pcs
Meja Pengantin = 20 pcs
Kanak2= sponsor by my auntie (cik ja)
Anak2 yatim = blm settle lagi, coz tunggu confirmation berapa ramai yg akan hadir.

Kek
Potong masa mlm berinai = tempah pada makngah zuzu, design je tak choose lagi.
Potong masa majlis bersanding = FOC dari pihak AL Ikhwah Catering
Kek untuk hantaran = Sponsor by Kaklong & bro in law (Made from PJ Hilton)

Hantaran
Decorate by auntie zuzu kat Bangi (Cik a)..inilah individuu yang buat hantaran time zuzu bertunang..sgt creative..coklat utk hantaran pun zuzu tempah kat auntie zuzu..home made tau!!
Sume barang hantaran, zuzu akan hantar kat auntie zuzu sebelum raya...

~"berapa bulan lagi ayang akan jadi isteri b?? "~


hahahaha...tu la soalan yg sering encek tunang ajukan pada zuzu..setiap kali jumpa pasti itu yg ditanye..bila dia tanye mulalah zuzu berkata2 dlm hati' "eh, betol ke ni aku nak kawen??" rasa mcm tak percaya tau..pastu mula la rasa insaf sekejap..rasa mcm baru je smlm hbs tadika..(eceh, perasan!) tapi itu la yg zuzu rasa..adakah ini simptom2 normal bg bakal pengantin?? huhuhu..kadang2 zuzu resah, gelisah, kdg2 sampai termimpi2..cukup ke ilmu nak jadi seorg isteri?? lengkap kah sume persiapan??? jeng..jeng..jeng..

bandung-jakarta



dah bape lama la zuzu tak update blog ni kan...kdg2 rasa malas, sebab byk pending story..tapi bila time rajin plak, time tu la zuzu busy dgn kerja..maklumlah, ramadhan makin hampir..kerja pulak makin bertambah..huhuh..bila tgk calendar tinggal lagi 3 bulan.....grrrrrrrrrrrr...! betul ke zuzu nak kawen????????? dah bersediakah diri nie??????? tetiba jadi takut..mcm tak pecaya lagi 3 bln zuzu akan bergelar seorang isteri.....^^

baru2 ni, zuzu, encek tunang & family zuzu terbang ke bandung & jakarta..tujuan utama nak cari brg2 kawen nanti..so sempat la zuzu dgn encek tunang tempah kad di sana, cari baju utk nikah dan baju family...yg kelakarnye zuzu ke sana tak sempat beli barang sendiri hnye cari brg kawen saja..pening juga buat pilihan..terutama masa bli kain lace utk family zuzu & family encek tunang dan baju nikah serta baju untuk pengapit zuzu nanti....huhu..akhirnye last day baru jumpa yg berkenan dihati..huhu..

rasa tak puas nak berjalan kat sana, seperti yg encek tunang ckp, lepas kawen, blh la gi lagi..hoyeah!!! time tu nak shopping puas2..


Related Posts with Thumbnails