Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, July 25, 2010

Jalan2, survey rumah..


ada satu malam, bincang2 dengan encek tunang..kami sibuk buat persiapan, sampai terlupa pasal rumah yg nak diduduki pas kahwin..heheh..so kata encek tunang, kalau boleh dia nak cari rumah baru yg senang dia nak pergi kerja..ada kemudahan..encek tunang ckp dia nak cari area shah alam, bukit jelutong @ setia alam..
so, kami pun pergi la meronda2 dan survey2 rumah...

1. Puri Ayu Condo Shah Alam
  • best sebab dekat dgn highway, tapi atas nasihat agent rumah tu, dia kata condo ni ramai student yg duduk, so sgt bising and takde privacy..so encek tunang kata, reject la.
2. Elaeis Condo Bukit Jelutong
  • Kawasan memang menarik, kemudahan lengkap..exit highway dekat..tapi difikir2kan balik, byk kelemahan duduk condo ni, kata encek tunang susah kalau family dtg nak kena naik lif, pastu parking pun terhad..satu perkara yg encek tunang ckp yg zuzu tak blh lupa ialah : "nanti kalau ayg pregnant nak bersalin, tetiba lif rosak tak ke naye tak pun tak sempat turun lif dah beranak dlm lif" hehehe betol gak kan...so condo encek tunang reject..
3. Setia Alam
  • Kawasan ni memang cantik..kawasan perumahan baru..tapi lengkap dgn kemudahan, exit nkve highway pun dekat..rumah kat sana memang cantik2..cari punye cari, kami berkenan dgn rumah teres 2 tingkat ni...so encek tunang call no yg tergantung kat pagar tu..rumah tu still available cuma owner tu tak tahu samaada nak jual atau sewakan..jadi zuzu & encek tunang dibawa masuk ke rumah tu..best nye..cantik..sesuai utk pasangan yg baru kahwin..kwsn tu nyaman sgt, dekat dgn tasik, pastu setiap kenderaan yg masuk perlu dpt permission security guard..so kwsn kat situ agak selamat sebab dijaga 24 jam oleh security kat situ dan kereta tak boleh sesuka hati masuk kawasan tu..so encek tunang setuju dgn umah tu, cuma skrg ni tgh tunggu kata putus dr owner rumah tu..hopefully jadi la..zuzu minat sgt umah tu coz kwsn dia byk kemudahan...ada bank, kedai, farmasi, tesco, giant,sekolah, mcm2 lagi la..pendek kata sume ada..pastu dia dekat dgn highway..yg paling best kwsn setia alam ni ialah ia sgt strategik utk zuzu & encek tunang coz lokasi nye tgh2 diantara umah family zuzu & family encek tunang..pendek kata, takde masalah nak gi umah family nanti..lbh kurang 30 minit dah sampai..hope dpt la umah tu nanti...
dalam masa yg sama, ada survey beberapa umah dikawasan setia alam, tapi disebabkan hari dah nak senja so nak tgk umah pun tak nampak.so we decide to come back again later..sementara tu kami masih tunggu jwpan dari owner rumah tadi..

2 comments:

  1. zuzu..nak tanyer... purata sewa kat setia alam berape ek... sekarang ni i duduk apartment.. tapi macam berminat lak since u kate dekat ngan nkve tue... yeah..memang susah sangat duduk apartment nie... plz info me...:)

    ReplyDelete
  2. hai sis..purata sewa kat setia alam rm1000 ke atas...tapi zuzu rasa, rm900 pun blh dpt kena pandai deal la kan ??? kwsn ni strategik coz dekat je dgn NKVE highway..so senang nak kemana2..pastu facilities pun ok..sume ada...tu la mula2 zuzu pun excited nak duk kondo sebab mcm privacy, tp bila pk blk byk juga kelemahan..sis dah dpt rumah kan?? zuzu tgk dah hias rumah tu kan? cantik sis decorate..simple tp moden.. i like ... =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails