Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 18, 2010

TAG : 25 random things bout me

agak dah lama zuzu di tag oleh kwn sepermainan zuzu iaitu LYNN untuk buat assignment..so skrg baru zuzu nak buat..sorry eh lynn, baru nak buat ni..heheh

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

1.baru je kahwin..hehe
2.nama panggilan mcm2...kdg2 org panggil, zu..zuzu..zuhaili ataupun elly
3.seorang businesswomen (agak2 kalau ada sape nak buat iklan kat radio, bolehlah cari zuzu..)
4.anak ke-2 dari 5 org adik beradik..
5.merupakan menantu sulung dlm family hj.abdol alim
6.sgt suka shopping..pantang keluar mesti nak beli pape...
7.sangat manja..terutama dgn encek suami
8.cepat tersinggung..pendek kata sensitif la..(pada perkara tertentu la)
9.suka buat hal sendiri..asalkan xmengganggu org lain
10.sgt suka pada budak2 kecil..terutama baby
11.masa anak buah lahir, zuzu la yg plg excited..pantang nampak brg baby mesti nak beli..
12.suka jln2 dgn encek suami...melancong, tgk wayang, mkn2, shopping2
13.suka sgt membaca...
14.kalau boleh nak jadi mummy next year..(doa2kan ye..)
15.sgt syg & cintakan encek suami
16.xsuka tgk keadaan yg sepah2..(pantang)
17.xsuka makan bawang ( tapi kalau masak wajib letak bawang)
18.suka nyanyi bila driving..heheh
19.sampai skrg tak berani tgk wayang sorg2..sbb xtau nak cari seat..hehe..kelakarkan?
20.sangat xsuka dgn lipas
21.dulu xsuka makan ikan patin & siput sedut, tapi selepas kawin dah pandai mkn ikan patin & siput sedut (gara2 diajar encek suami)
22.sgt pemalu..dari dulu lagi..xtau la nape..
23.xsuka kete disepah2kan
24.sgt syg kan keluarga
25.punya family in law yg sgt sporting!

ha..dah siap pun assignment ni..so skrg nak kena tag 25 org..ada ke?? mana yg ada je la k..hehe

1. Kak Aida (lovely sis)
2. Yana (ex-schoolmate)
3. Nanie (blogger frens)
4. Fatahya (budak kecik)
5. Jihan (bakal mummy)
6. Ayu (bakal pengantin)

Wedding ~hubby's side~



Reception sebelah hubby telah diadakan pada 17 Oktober 2010 di Dewan Majlis Daerah Tanah Klang. Kesemua family zuzu yg mengenakan baju warna coklat manakala family hubby zuzu mengenakan baju mengikut warna tema iaitu merah hitam...


ini la family mertua zuzu..
mama, ayah & adik2 hubby (khairunnisa, luqman & khaliesah)

makan2..

yang ini adik2 zuzu
(syawal, shiera,sharel)

Mak & Ayah zuzu

time ni zuzu kena bagi ucapan....terharu time nie..

hubby pun kena bagi speech gak..ye la nak say thanks pada tetamu yg hadir & family yg tungkus lumus menjayakan majlis ini..

bersama pengapit (curkey & jiji)

doakan kebahagiaan zuzu & hubby

inilah hubby zuzu


sepatutnya kami bersanding jam 1.30 ptg, tp disebabkan kelewatan pihak kumpulan kompang kami berarak jam 2ptg...sebenarnya pada time ni, zuzu agak berdebar sikit, maklumlah majlis belah hubby, agak ramai tetamu yg hadir..masa atas pelamin zuzu tgk dewan penuh, masing2 xsabar nak tgk pengantin..cewahh..hehe....
acara dimulakan dgn bacaan doa dari imam Masjid DiRaja Klang, kemudian disusuli dgn acara tepung tawar dari pihak keluarga..selepas tu kami diarak ke meja makan beradab..semasa menikmati hidangan, tetamu disajikan dengan slideshow detik pertemuan zuzu & hubby serta video majlis akad nikah & reception belah zuzu ( insyaAllah kalau diizinkan, zuzu akan upload video tu k)...kemudian zuzu & hubby naik semula ke atas pelamin utk sesi potong kek... kemudian zuzu & hubby memberi ucapan..pastu acara sesi bergambar...
time ni sgt penat okay..nasib baik la dewan tu ada air cond...kemudia hubby bwk zuzu pusing2 dlm dewan dan memperkenalkan zuzu pada saudara mara serta tetamu yg hadir..dlm pukul 4 ptg family zuzu pula mahu balik..time tetiba sedih plak nak berpisah..walhal bukan jauh pun dorg nak balik..tapi ye la, zuzu kena mulakan hidup baru bersama hubby...huaaaaaaaaaaaaa..sgt sedih,, tp control sbb taknak muka comot nanti..hehehe..bila family zuzu dah balik, sesi bergambar bersama family belah hubby diteruskan..sgt penatttt..coz family belah hubby sgt meriah..tp sporting! sampai official photographer zuzu ckp, ini lah first time dorg dtg majlis yg sgt meriah...heheh...selesai majlis zuzu pun dibawa pulang ke rumah mertua zuzu...berdebar2 sgt..ye la..nak membiasakan diri dgn keluarga mertua..mlm seperti biasa, acara buka hadiah..byk sgt hadiah yg kitorg dpt..blh dikatakan, peralatan dapur memang lengkap..heheh..
ok la next entry nanti zuzu akan ceritakan pengalaman kat umah mertua..hehe..daaaaa

Thursday, December 2, 2010

i'm a wife now

salam semua..kepada yg sudi menjengah blog zuzu, maaf sgt2 sebab lama dah tak update blog ni sejak dari preparation terakhir utk wedding sampai la dah selamat bergelar isteri.. tetiba mlm ni rasa nak update..
Akhirnya pada 9 Oktober 2010 zuzu selamat menjadi isteri kepada muhammad azlan. Alhamdulillah, setelah menempuhi pelbagai pahit manis bersama, akhirnya kami sah menjadi suami isteri..gembira + sedih tak terkata..alhamdulillah semuanya selamat..nak cerita memang panjang..jadi layan je la gambar ni k..

berdebar..





kucupan seorang suami


sebak time ni..sebab seorang ayah menyerahkan tanggungjawabnya kepada menantu

sis nine dari jb..jauh dtg..thx tau

ibu bapa kami


love u hubby


frens 4ever..org kuat dari awal majlis sampai majlis habis..
dari kiri sis nine (sanggup dtg dr jb n tido umah zuzu)
next: tasya & ayu (classmate zuzu, walaupun sesat sampai juga pukul 4 pagi)
thx sgt kat kamu bertiga kerana sentiasa ada disisi zuzu dari awal sampai habis..
harap persahabatan kite kekal selamanya..

hantaran dari hubby (15 dulang)

hantaran dari zuzu (17 dulang)

Wednesday, September 22, 2010

Jemputan Ke Majlis Perkahwinan




dengan rasminya, zuzu menjemput rakan bloggers zuzu utk hadir ke majlis perkahwinan zuzu pada 10/10/2010 di bandar puncak alam selangor..semoga kehadiran anda menyerikan lagi majlis kami..

Appointment

rasa tak terkejar rasanye...dah la kereta zuzu masuk workshop..susahnye nak gerak..nak pergi sana nak pergi sini..makin nak dekat, makin xtau apa nak buat..tetiba jadi blur jap..this week byk benda nak buat, nak collect tudung,nak cari beberapa barang lagi..hopefully everything akan settle..

23/9 appointment dgn client zuzu dari Kelantan..
24/9 zuzu & encek tunang ada appoinment dgn wedding planner kami(kak ayu)utk pergi ke dewan MDTK (majlis belan lelaki) utk discuss pasal decoration dewan.
25/9 celebrate birhtday adik sedara zuzu kat wangsa maju
26/9 appointment dgn classic bridal utk fitting baju utk sesi photoshoot nanti..pastu beraya ke rumah makngah zuzu kat kota kemuning, kemudian belah mlm pergi open house kak ayu (wedding planner)
27/9 appointment dgn kak laili (suria fm) kat Holiday Inn Glenmarie utk Synergy Deal (Advertisement). penting ni harus pergi..time : 2.45pm
28/9 ada appointment facial kat slimming sanctuary
30/9 ada fitting dgn mim collection utk baju bersanding, mlm berinai & bertandang.
1/10 pergi massage kat slimming sanctuary
5/10 set bilik tido sampai umah
7/10 wedding gift dihantar
8/10 buat manicure & pedicure kat setia alam...belah mlm tukang pakai inai (gita) dtg umah
p/s : kak aida, zuzu memerlukan the tube oren flavour..zuzu perlukan tenaga..sempat ke zuzu nak amik kat akak nanti...

sebelum majlis zuzu kena settle kan keje, especially booking utk ikim...hope keje sume settle..baru tenang nanti..mudah2an berjalan lancar..amin

hantaran

masa cuti 1Malaysia haritu, encek tunang bersama family telah beraya ke rumah zuzu. So menu yg disediakan mee rebus, nasi goreng dan paprik udang..sebenarnye sambil beraya, family encek tunang menyerahkan hantaran (cek) pada ayah zuzu..sambil bincang2 perjalanan majlis perkahwinan zuzu dan encek tunang..ini adalah majlis pertama dlm family encek tunang kerana encek tunang ni anak sulung..alhamdulillah perbincangan berjalan dgn lancar..huhu..xsabar plak rasanye.

menyepi

hi sume..masih ada lagi ke yg membaca page zuzu nie? lbh kurang sebulan zuzu menyepi bukan kerana marajuk tapi masa tak mengizinkan..sebab...jeng..jeng..jeng..hehe..xdela.actually zuzu sibuk menguruskan persiapan dan kerja yg byk..alhamdulillah, rezeki zuzu bertambah murah..semakin dekat big day zuzu, semakin byk job masuk..alhamdulillah..rezeki nak kahwin..
pejam..celik..pejam..celik..lbh kurang dua minggu je lagi zuzu akan bergelar isteri kepada encek tunang..doakan la yg terbaik utk kami...

Monday, August 2, 2010

Checklist






1.Kursus Kahwin
~ Pusat Bandar Damansara(done)
2.HIV test
~Kelana Jaya (Done)
3.Borang Nikah
~dah lengkap isi & dokumen sume lengkap (Settle)
4.Lokasi Majilis
~ Puncak Alam (Perempuan) & Dewan MDTK (Lelaki)
5.Busana Pengantin/MakeUp/Photographer indoor & outdoor
~By MIM Collection.. (Kak Ayu) dia dah make up zuzu dari zuzu bertunang lagi..memang cantik sentuhan kak ayu ni..
6.Photoshoot Outdoor
~By Classic Bridal & photo..26 Sept pergi fitting baju
7.Videographer
~By Wandet Entertainment. Cover dari Majlis nikah, malam berinai, persalinan, resepsi perempuan, outdoor & resepsi lelaki.
8.Kad Kahwin ( in process)
~Tempah kat Kadkahwinku Kajang. 2 sept dijangka siap
9.Catering (done)
~by Al Ikhwah Catering
10.Cenderahati
~Nikah (in process)
~Resepsi (in process)
~Family Encek Tunang (in process)
~marhaban (done)
~Kwn2 (in process)
~Anak Yatim ( blm cari lagi, still tunggu confirmation brapa jmlah yg akan hadir)
11.Kompang
~MIM Collection yg provide
12.Bunga Api
~dah order untuk majlis malam berinai
13.DJ/PA System
~(done) Ayah yg uruskan
14.Henna
~dah book
15.Baju nikah
~dah beli ready made cream colour
16. Tudung
~Esok baru nak pergi tempah kat RATU.
Mas Kahwin
~Gelang..dah beli kat Degem Ampang
17.Hantaran
~30% siap..
18.Set Katil
~Dah Order kat Famista
19.Cadar
~dah beli kat Seahorse Textile
20.Langsir
~Dah siap tempah.
21.Baju Family
~Done utk sume majlis.
22.Baju Pengapit
~dah beli...adik sepupu zuzu as a bridesmaid
23.Baju Flower Girl/Boy
~dah beli
24.Cincin Kahwin
~dua2 dah beli kat Degem Ampang & Diamond Platinum Sunway Pyramid.
25.Honeymoon
~xdecide lagi..masih tunggu encek tunang punye kata putus..zuzu ikut je apa pilihan dia

Itu je la yg zuzu ingat setakat ni...




Flower Girls/ Flower Boys/ Pemegang Bunga manggar



Semalam, zuzu keluar cari baju utk pengiring zuzu...so mak zuzu ckp, beli kain je & mak zuzu yg akan jahitkan..warna pilihan dah tentu la cream..sama dgn pengapit zuzu..yang girls mak zuzu buatkan dress labuh & yang lelaki mak zuzu buatkan baju melayu..mesti sweet nanti budak2 nie..

Flower Girls :
1.Hani (9thn)
2.Farah(9thn)
3.Rabiah(4thn)
4.Lisa(4thn)

Flower Boys :
1.Adha (7thn)
2.Diniy (7thn)

Pemegang Bunga Manggar:
1.Aiman
2.Nazif

Wednesday, July 28, 2010

Kad Kahwin

Destinasi seterusnya ialah pergi Macy kat Balakong..Ya Allah kitorang sangkut jem sebelum sampai tol lebih kurang 45 minit...boring gila...sebenarnya nak cari riben nak letak kat kad kahwin nanti...kebetulan ada sale plak kat sana..apa lagi zuzu & encek tunang cuci mata jap tgk perabot, pinggan mangkuk dan mcm2 lagi houseware kat sana...heheh



Bosan gile redah jem..kitorg nak masuk lorong smart tag pun jam jugakkk....



b, mana satu eh??

**************************************************************************************
Settle, beli riben..zuzu & encek tunang pergi ke kedai Kadkahwinnku, Kajang untuk buat pengesahan artwork..ada la beberapa pembetulan yg dorg kena buat...selepas dorg dah edit , barulah kitorg buat pengesahan utk printing kad tu...kad kat sini memang cantik2..pada yg tgh survey dtg la kat Kedai Kadkahwinku yg terletak kat Kajang ni..memang puas hati..servis pun bagus...



ikan patin + siput sedut

Pas balik dari Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Selangor, zuzu dan encek tunang singgah jap kat TTDI Jaya Shah Alam untuk isi perut...first time dalam life zuzu, zuzu makan ikan patin + siput sedut...
"ayg tau tak ikan apa ayg amik tu?"..encek tunang tanye zuzu..
zuzu jwb dgn selamba...."tau, ikan patin.."

encek tunang tercengang jap..sebab sebelum ni dia tau zuzu tak mkn ikan patin..zuzu pun tak tau ntah mcm mana zuzu blh nak mkn ikan tu..tapi bila dah mkn, ermmmm sedapnye..rasa esok mcm nak cari ikan patin lagi...encek tunang sgt lah suka ikan patin..makanan kegemaran dia nie..encek tunang asyik tersenyum je tgk zuzu dah blh mkn ikan patin..heheheh. satu lagi encek tunang amik siput sedut...zuzu pun nak try la mkn kan..encek tunang siap buat demo cara sedut siput tu...hahha..yg paling kelakar first time sedut, tak keluar2 isinye..bila sedut kali ke-2, baru kuar isinya..pastu bila sedut lagi trus dah taknak kuar isinye..adala beberapa kali kuar isi..yg paling zuzu tak blh lupa, ada sekali zuzu sedut siput tu, siap kuar bunyi kuat plak mcm muzik...encek tunang pandang zuzu sambil tersenyum...hahaha..malunye zuzu ^..^

Borang Nikah Dah settle


baru sampai.....

Akhirnya, zuzu punye borang nikah dah pun settle..tadi zuzu n encek tunang pergi ke Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Selangor untuk submit borang nikah zuzu..Pegawai yang entertain zuzu pun sgt la baik & sempoi aje..yeay....Punyelah jauh PAID Kuala Selangor ni..Alhamdulillah segalanye selesai...Yeaaaaaa...Officially zuzu & encek tunang akan dinikahkan pada
9 Oktober 2010 jam 10.30 pagi...

Yeay dah settle....! Alhamdulillah..


Menuju jalan keluar...next destination
Lunch~TTDI Jaya Shah Alam
Macy ~Balakong
Kadkahwinku~Kajang

Monday, July 26, 2010

SPA Time








harini zuzu telah pergi Slimming Sanctuary Bukit Raja Klang untuk buat spa..so today is SPA DAY..yeaaaaaay!!... ramai yg ingat Slimming Sanctuary ni adalah pusat perlangsingan badan semata2 tapi sebenarnye slimming sanctuary ni ada buat head to toe spa..zuzu memang dah lama buat spa kat slimming sanctuary ni..sebab servis dia bagus..antara servis slimming sanctuary yg zuzu buat ialah:

Facial
Dah hampir setahun zuzu buat facial kat sini..terus terang zuzu ckp, zuzu memang 100% puas hati dgn facial treatment kat sini..memang kelas~facial kat sini gunakan France's La Peau Skin Care Product..zuzu pun pengguna setia product ni..dah setahun juga zuzu pakai product ni.memang ok n best!!



Spa
Zuzu buat head to toe..antaranye foot & hand spa, jakuzi, steambath, sauna, body massage & body scrub..


So harini zuzu buat spa..lebih kurang 4 jam treatment tu...facial zuzu dah buat last week..
biasanya zuzu akan buat spa & facial 2 minggu sekali..(alternate~jika minggu ni buat spa, minggu dpnnye buat facial)..walaupun zuzu tak sihat..tapi bila balik dari spa, rasa fresh sgt..mlm ni mesti leh tido dgn nyenyakk....esok plak nak settle borang nikah...hope sume berjalan lancar..
Related Posts with Thumbnails