Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 13, 2012

Majlis Cukur Jambul dan Aqiqah


Alhamdulillah majlis cukur jambul anak zuzu telah selamat diadakan pada 15 januari 2012 dikediaman kami di shah alam...ramai yg tanye kenapa lambat sgt? Sbb nya, sepupu encik hubby beratur buat cukur jambul, akhirnya turn kitorg kena 15 januari yg lepas. Alhamdulillah ramai tetamu yg dtg terdiri drpd sedara mara, kwn2 dan jiran..seekor kambing dah ditumbangkan..

utk majlis ni zuzu & encik hubby guna khidmat catering. Ramai yg puji sedap sgt. Antara lauknya, ayam masak lemak cili api, sambal udang, sayur campur, ikan masin, ulam2, air oren+sirap, tembikai.. Lauk tambahan adalah gulai kari kambing aqiqah yg dimasak oleh 'ibu'..mushroom sup abg ipar zuzu buat ( yg ni memang licin.. Zuzu pun xsempat rasa.. Tp mmg sedap!) kuih muih dari sedara mara, nasi beriani dr makcik hubby..




on that day, Puteri zuzu baik dan tak meragam..seolah2 tau yg dia diraikan.. Suka dia bila time marhaban..sikit pun tak nangis..mgkin sbb dah biasa setiap mlm before sleep my hubby suka marhaban untuk si comel ni..


kumpulan marhaban dari Puncak Alam (mak zuzu punye group). actuallu mak zuzu memang ada group marhaban..so dah alang2 import saja dari puncak alam..


terima kasih kerana sudi hadir..
masa kumpulan marhaban ni nyanyi satu lagu nasyid, bergenang air mata zuzu..tp still cover la..xde sape pasan kot..sbb bait2 dlm lirik tu buat zuzu rasa rindu saat2 hamilkan zara..
antara lirik lagu yg zuzu ingat kan mcm ni

"wahai anak jangan di lupa jasa ibu mu ..9 bulan dikandung ibu, penat & lelah ibu harungi.."

takat tu la zuzu ingat..nnti zuzu nak mintak lirik dia dari mak zuzu..sgt touching..

yg pegang dulang tu ialah adik ipar zuzu

Ok buaian tu plak zuzu sewa dari kak emma (fatimah shaari creation).. Mmg cantik design buaian dia.. So zuzu mintak tema ala2 lovely lace.. So itu la hasilnya. Zara siap dpt teddy bear lagi aunty emma kasi.. Thanks kak emma. Cantik sgt decoration on that day. Dress zara pulak, zuzu beli kain n seperti biasa mak zuzu jahitkan.. Sgt cantik & chumellss.. Bak bidadari anak mommy ni.. Hairband & socks pulak zuzu beli kat lovely lace..
my lil'pricess Zara Adriana Alisha Binti Muhammad Azlan
Zara with her ayah
with mommy

sayang anak mommy..zara la penghibur hati ayah & mommy..hope bila zara dah besar, zara xkan lupa mommy & ayah..moga jadi insan yg berguna ok..love u syg..

4 comments:

  1. trime ksh..anak fieda pun chumells

    ReplyDelete
  2. Hello zuzu

    Boleh tak nak tahu contact kumpulan marhaban tu?

    Email me at nhidayatim at gmail dot com

    Nak cari kump marhaban untuk akikah anak i

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails