Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 29, 2012

Happy 6 Month Old

23 March genap 6 bulan zara lahir ke dunia. Pagi jumaat tu, zuzu bwk zara ke kpj shah alam utk monthly check up. Baik anak mommy. Langsung xmeragam., happy je. Good girl zara!
On the way pegi kpj...ceria je anak mommy
masa ni tgh ukur lilit kepala
Datuk Dr.Zul bg suntikan Pneumococcal

Selepas suntikan, seperti biasa xmenangis..good girl!

Perkembangan zara :
>Still fully breastfeeding
>Weight 6.9 kg
> Height 66 cm
>Dah kenal org.. Hanya nak dgn org lain kalau mommy ada kat sekeliling, kalau mommy xde, confirm   menangis
>Pantang dengar suara ayah, kalau ayah berdehem ckit pasti zara akan cari ayahnya
>dah pandai meniarap dan berguling. Skrg asyik mencuba angkat punggung. Sampai merah2 hidung sbb zara akan tonyoh hidung ke permukaan lantai masa angkat punggung.

>dah start makan solid food yg mommy buat :)
i love mommy's home made solid food...yummy!
>tak blh tinggal sorang2, bila tgk mommy atau ayah takde, mesti nangis
>bangun tido sentiasa senyum ( yang ni dari dulu lagi)
>suka dgr selawat dan zikir dari ustaz zulkarnain
>kalau nak tido sebelum lena mesti nk pegang mommy atau ayah. Kdg2 zara letak tangan kt dada mommy/ayah, letak kaki kat perut mommy/ayah ( yg ni taktik zara nak pastikan ada mommy atau ayah time tido)
>Love to play


>suka sgt kalau mommy+ayah bwk jalan (yg ni memang ikut perangai mommy)


Lagi 6 bulan zara akan cecah usia setahun.cepat sgt masa berlalu.terasa mcm baru lahirkan zara. Rindu saat2 zara dlm perut mommy..hopefully kalau zara dh besar, zara akan baca setiap story dlm blog mommy.. Mommy terlalu sygkan zara..



I love u syg..





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails