Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 22, 2012

Excited nak bagi zara makan

Esok, zara genap 6 bulan. Jadi langkah awal, zuzu byk search kat internet the best foods utk baby yg baru nak start mkn..home made solid food is the best for babies.. Jadi zuzu ada la minta tunjuk ajar dari blogger2 yg dh pun bg anak dorang makan terutama mommy yun dan mommy zetty.. Kalau ada sesiapa yg sudi ajar zuzu buat home made ni, share la resepi dgn zuzu ye..
zuzu juga ada beli buku resepi utk mknan baby..
Excited sgt nak bg zara mkn.. Skrg ni pun kalau zuzu dan hubby tgh mkn mulut dia mcm ikut mengunyah sekali..sbgai persediaan awal zuzu dah beli philips avent blender + steamer masa baby expo kat midvalley haritu pada harga rm325
 

kemudian zuzu beli nuby squeeze feeder dgn mommy yun. Bagus alat ni, kalau travel nak bg mkn
Mudah, sbb xcomot..
Mangkuk dan sudu xpyh beli sbb masa zara lahir lagi zara dah dpt hadiah. Ada 2 set. Bib pun byk, sbb masa awal2 lahir air liur sentiasa meleleh, tu yg byk koleksi bib zara

Ada lagi beberapa brg yg zuzu nak bli iaitu :

1.munchkin fresh food feeder
(for finger food)

 

2.baby cubes
(nak letak stock puree)
 

Ingat esok baru nak cari. Kalau mommies ada lagi list alat utk baby mkn, bgtau ye..ptg ni ingat nak cari..hopefully mommies blh share first food nak kena bg baby ye..

4 comments:

  1. salam..sy silent reader blog zuzu..hehe..nk tanya la..mn dpt beli buku2 pkl solid food tu ek? tgh dok cri gak ni..tp mcm susah ja nk jumpa..trima kasih :)

    ReplyDelete
  2. hai safira thx visit blog zuzu..buku resepi yg warna biru tu zuzu bli masa baby expo kat midvalley haritu under booth karangkraf..yg satu lagi tu zuzu bli kat fb dlm group baby stuff only. kalau safira nak resepi dlm buku warna putih tu, zuzu ada soft copy.. safira tinggalkan email ye kalau nak.

    ReplyDelete
  3. etty pun ade softcopy jer..hehe...lain2 resipi browse tenet jer..hehe...print byk2 tampal kat fridge...penuh dh...happy cooking..! selamat bertambah bambam zara! ;p

    ReplyDelete
  4. akk..suka bce entry akk...ehehe...best2...sronok kan dh jdi ibu nie...ape sgla utknye..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails