Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, May 10, 2010

~1st Preparation~


salam semuaaaaaaaaaaa...agak lama tak berceloteh kat blog nie..bkn taknak update story tapi ke 'busy' an melanda zuzu....dgn kerja, preparation menjelang wedding zuzu..tapi alhamdulillah..sumenye berjalan lancar...pada yg visit blog nie thx bebyk..

bercerita pasal wedding kan, lagi 4 bulan 4 minggu 2 hari menjelang wedding zuzu..rasa mcm lambat lagi..tapi org sekeliling zuzu ckp "dah tak lama lagi tu"...bila dgr, gerun juga...mujur la persiapan dah buat satu demi satu...maklum la, tarikh yg dipilih encek tunang tu byk sgt org kawin...mujurla kami dah settlekan satu persatu...mana yg blh di byr, di byr... penat juga buat preparation nie..tapi Alhamdulillah separuh darinye dah pun booking
  • kursus kahwin dah attend ( dah dpt sijil nikah pun)..yeaaa..blh la kawin
  • Make up/pelamin/busana (dah booking & dah byr half payment)
  • Official photographer..(cover dari awal event nikah sampai majlis bertandang and outdoor)
  • Outdoor & Indoor photographer (yg ni sign up masa wedding expo kat mid valley haritu..encek tunang plan nak buat photoshoot 2-3 hari selepas majlis reception kat umah zuzu..location tak decide lagi..yang ni dah settle payment..fuhhh..legaa) www.classicbridal2u.com
  • videographer pun dah booking and dah byr deposit..cover dari nikah sampai majlis bertandang..siap ada montaj n video klip lagi..thanks to Wandet Entertainment http://wandetvideographer.blogspot.com
  • inai henna pun dah booking dgn henna ratu sehari (http://hennaratusehari.blogspot.com)
  • Catering pun sudah...
  • Enterainment / Dj pun dah booking
  • khemah pun sudah
  • Gift untuk tetamu pun sudah tempah...
  • marhaban pun sudah booking ( sebab mak zuzu punye group marhaban..hehe)
setakat ni..ni je la yg zuzu ingat dah tempah..kalau ada yg lupa tu, kalau ingat zuzu letak...byk lagi yg belum settle antaranye :
  • barang hantaran
  • bunga telur ( untuk bunga pahar)
  • gift utk marhaban,saudara mara & family encek tunang
  • baju nikah
  • set bilik tido ( dah usha kat famista..berkenan dgn set putih tu)
  • kad kahwin (encek tunang ckp nak usha kat bandung dulu...then kalau lebih kurang je we decide tempah kat malaysia saje)
  • baju nikah
  • baju family
  • langsir
actually sume ni nak cari kat bandung & jakarta..tapi kalau mana yg takde tu baru nak cari kat sini..zuzu, encek tunang, my lovely mom, my sis n her hubby and my nephew akan berangkat ke bandung & jakarta 9 june utk beli brg kawin nie...yg mana blh bli kat sana akan bli kat sana...
ini je la zuzu ingat...nanti zuzu update lagi ye...

2 comments:

  1. hehe.. jelesnnye dia dak nak kwen.. nk kwen jugak la.. erm anyway slama shoppig di sana and jaga duet and sume barang elok..

    ni tips utk kamu baca..

    http://nurulharnanikasmari.blogspot.com/2010/04/bandung-jakarta-episod-2.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails