Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 18, 2010

~hospital & wedding~

baru2 ni ayah tunang zuzu ( uncle Alim) di masuk kan ke Seri Kota Specialist untuk menjalani pembedahan....kenapa????... uncle alim menghidap batu karang dalam hempedu.. alhamdulillah uncle selamat..zuzu doakan semoga uncle sembuh dan sihat seperti sedia kala..so pada sabtu yg lepas, zuzu, mak & ayah zuzu melawat uncle alim di hospital..sempat la zuzu bwk buah anggur utk uncle alim..tapi uncle alim tak blh menjamah sebarang makanan selama 6 hari selepas operate..hnye berbekalkan air sahaja badan uncle alim...sampai di sana, uncle tunjuk batu karang yg telah dikeluarkan..batu2 tersebut diletak didalam satu bekas..kdg2 zuzu terfikir mcm mana la batu pun blh berada dlm organ manusia kan...hemm ..utk uncle alim, semoga sihat hendaknye dan lepas ni kena jaga pemakanan k...aminnnn..

lama juga zuzu, mak & ayah berborak dgn uncle alim..kemudian aunty, tunang zuzu dan ibu (ibu saudara tunang zuzu) pun sampai di hospital...
sebenarnye, selepas melawat uncle, tunang zuzu minta zuzu temankan dia dan ibu ke wedding kakak sedara tunang zuzu..untuk wakilkan mak & ayah tunang zuzu..aunty & uncle tak dpt dtg coz uncle baru lepas operate..jadi selepas zuzu melawat ayah tunang zuzu, zuzu pun minta diri bersama2 dgn ibu, dan 3 org adik tunang zuzu..mak & ayah zuzu still di hospital bersembang dengan bakal besan mereka..^^^

so destinasi pertama sebelum ke wedding kakak saudara tunang zuzu ialah menghantar 2 org adik tunang zuzu iaitu Khalisah & Luqman ke klinik gigi di Kelana Jaya..kemudian kami trus menuju ke Hentian Duta untuk menghantar sorg lagi adik tunang zuzu iaitu Ayun utk menaiki bus...coz ayun nak balik kampus uitm Arau, Perlis...kemudian baru la zuzu, ibu & tunang zuzu ke petronas Ampang Hilir utk mengumpulkan semua family tunang zuzu...time ni la zuzu nak kenal2..alamak segan la pulak..hehehe..

so zuzu bertemu dgn sepupu tunang zuzu...Balqis namanye..very friendly dan kepala gila2..zuzu senang dgn dia..so kat sana, zuzu mkn dan sembang2 dgn dia..dlm masa yg sama zuzu turut diperkenalkan dgn sedara mara yg lain antaranye busu tunang zuzu..sekali tgk sebiji mcm muka mak tunang zuzu dah mcm kembar seiras...ada juga yg memang tahu zuzu ni sape..ramai yg kata muka zuzu mcm adik tunang zuzu..Ayun..hahaha..yeke???..ntah la =)

Slpas, wedding kami terus menuju ke rumah pak itam tunang zuzu (ayah kepada Balqis) ..sampai sana zuzu tukar baju..pak itam & mak itam tunang zuzu nak melawat ayah tunang zuzu bersama dgn cik salmah dan aunty tasya ( wife cik usop)..ceh dah terror plak zuzu hafal nama2 family tunang zuzu..hehe.. kami trus gerak gi hospital balik...lama juga dihospital..kemudian trus balik ke rumah family tunang zuzu..

time ni ramai adik-beradik mak tunang zuzu dtg..kesian pulak zuzu tgk aunty yg penat seharian dihospital kemudian memasak dan melayan saudara-maranye..time ni la zuzu tolong apa yg patut, hidang mknan, buat air..memang penat..tapi zuzu happy..mlm tu juga zuzu tidur di rumah family tunang zuzu kerana esok paginye zuzu & tunang nak ke Melaka utk hadir ke wedding housemate tunang zuzu masa belajar kat tg. malim dulu...lena juga zuzu tido .. >>>>

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails