Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 2, 2010

~busy week~

hi sume...minggu ni minggu yg zuzu tak melekat kat depan laptop...terlalu busy..ada saja appointment & meeting almost everyday..

meeting dgn MITI jln Duta ( pasal program pengiklanan) ..pastu pergi ke IKIM fm dan SURIA fm utk submit booking client & serah jingle.. also payment (kuar lagi duit zuzu..huhuhu) ......mesti ramai yg tertanya2 apa itu JINGLE..?? Jingle tu sebenarnye iklan yg akan disiarkan diradio...yg kite selalu dgr hari2 kat radio tu...hehehe..sebut pasal jingle nie, ada sejarahnye..masa mula2 zuzu libatkan diri dlm bidang pengiklanan ni..zuzu bkn sebut JINGLE tetapi zuzu sebut JUNGLE...hahahahah..mau nak pecah perut boss zuzu time tu...pengalaman yg tak blh dilupakan..disitula tempat zuzu belajar selok belok dunia pengiklanan..kat mana tu??? heheh..kat SHAH ALAM la...

kalau u all nak tau zuzu pernah 'meminjamkan' suara zuzu utk buat satu commercial airtime (JINGLE) utk produk cosmetic...hehehhe..tapi org tak cam suara zuzu..hehe...nampak mcm senang je buat iklan radio..tapi ckp kena laju & jelas..bukan sekali tau buat recording tapi berkali2...maklumlah iklan yg kite dgr hari2 kat radio tu 30 saat je..so kena ulang2 sampai dapat 30 saat...heheh..apa2 pun itu sume pengalaman yg tak dpt dilupakan...

Sebenarnye ceburkan diri dlm dunia pengiklanan nie memang best..tetapi kdg2 stress!! best sebab kite dpt jumpa org yg kreatif disebalik produksi sesuatu iklan (JINGLE).. stress bila ada client yg byk songehhhhh...huhuhuhu...

tetapi dunia pengiklanan ni byk mengubah kehidupan zuzu sampai zuzu berjaya harini..tapi ni tak berjaya sepenuhnya lagi..hopefully one day, zuzu dapat membina empayar zuzu sendiri..cewaaaahh..heheh..ini sume berkat doa ayah & mak zuzu....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails