Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, February 25, 2010

~zuzu's family~


ni adalah ahli keluarga zuzu....gambar ni diambil pada raya thn lepas dihadapan rumah zuzu..our theme colour ialah hijau..family zuzu tak ramai..terdiri daripada ayah, mak, kaklong, abg ipar dan 3 org adik zuzu..now dah tambah sorg lagi..iaitu anak buah zuzu yg baru je lahir..baru tak baru..dah sebulan jugak la..
~ayah~asal dari lubok cina melaka..now ayah kerja kat AmPrivate Banking..bln march ni, ayah dah nak bersara..maklumlah umur ayah dah 56 thn..aktiviti lepas bersara? kata ayah, nak jaga cucu (baby amar)...heheh..
~mak~asal dari telok bakong,perak...dulu mak pernah kerja kat motorola..lama juga..15 thn kalau xsilapnye..masa nak pindah rumah kat puncak alam, mak amik vss..so skrg mak jadi suri rumah...tapi dlm masa yg sama mak amik upah jahit baju..setiap hari ada je org htr baju suruh mak jahit..setiap thn raya, memg mak dapat byk tempahan...kdg2 sampai mlm raya pun mak masih menjahit tau..tapi yg pasti kitorg sume bli baju dah siap je..hehhehe^^
~kaklong~dah tentu la anak sulung kan..ehek..apa eh nak citer pasal kaklong nie..hemm..dia berkahwin dgn abg ipar zuzu pada 4 dec..tahun tak ingat la..skrg baru je dapat first baby..kaklong dulu bljar course hotel management..so, sebelum dia kahwin dia keje kat langkawi..(maybe time tu la dia berkenalan dgn abg ipar kot..hehe)..byk hotel dia keje..last hotel yg dia keje adalah Summit Hotel Subang Jaya..selepas kahwin, kaklong amik kptsn utk berhenti kerja dan tak mahu kerja hotel line lagi..yela time kerja tak menentu..takut terabai pula rumah tangga..zuzu sgt respect dgn kptsn kakak zuzu..hehe...now kaklong zuzu kerja kat subang jaya di sebuah construction company..keje kaklong lebih ke arah admin...so senang keje office hour..hehe..nak tau kaklong zuzu yg mana satu? kat gambar tu dia yg paling kanan sekali..time ni dia tgh pregnant kan si baby ammar...
~abg ipar~asal dari langkawi..keje kat PJ Hilton..chef tu..masak memang power..sedap giler!! apa lagi eh nak crite pasal abg ipar? tak tahu la..nanti kalau ada, zuzu tambah..heheh..apa2 pun abg ipar zuzu memg best..dia la yg tolong zuzu arrange kan surprise birthday dinner utk celebrate birthday tunang zuzu..ha! baru teringat..satu yg zuzu perasan kat abg ipar zuzu ni, dia sgt syg kan anak dia...dia la yg rajin melayan sikecik tu tgh2 mlm..maklum la..si ammar tu suka berjaga malam..hehe..kat gambar tu abg ipar zuzu berdiri kat belakang sebelah kanan..tu la abg ipar zuzu..suami kaklong, daddy ammar dan menantu sulung buat mak dan ayah zuzu..
~zuzu~heheh..cuba teka zuzu yg mana?? hahaha..zuzu yg berdiri sebelah ayah tu..nampak kan? zuzu ni kerja sendiri..buat advertising agency..so sape2 yg berminat nak buat iklan kat radio, blh la jumpa zuzu..mcm mana zuzu blh terlibat dlm bidang ni sampai buka bisnes sendiri?? sume tu dari pengalaman...sebelum2 nie zuzu pernah kerja kat advertising agency..2 tempat..mcm2 pengalaman..so dari pengalaman tu la, zuzu decide open bisnes sendiri...Alhamdulillah, rezeki menyebelahi zuzu..sampai kan zuzu dah ada bisnes sendiri ni, ramai pula yg panggil zuzu kerja..tapi zuzu tetap dgn pilihan zuzu, iaitu jalankan bisnes zuzu ni..doakan zuzu always succes in bisnes ni k...! opps terlupa lak..zuzu dah pun jadi tunangan org..insyaAllah, kalau tiada aral melintang, bln 10 ni zuzu akan jadi isteri org pulak..huhu..mcm tak caye je kan..
~adik~azhar~dlm gambar tu dia yg paling tinggi..berdiri disebelah kiri sekali..dia skrg tgh sambung study lagi kat uitm shah alam course civil engineering..dia ni pendiam sikit..tapi sgt bergaya..fesyen?? huhu dia selalu up to date..tapi dia ni tak kedekut..kalau ada duit, mesti ringan je belanja kitorg..heheh..perangai pelik dia ni kan..time dia tido, dia memg tak suka buka kipas atau aircond..huhu..pelik, cuaca pns mcm mana pun, mlm memg dia takkan buka kipas..tapi takpe la..dpt jimat letrik..ahha..
~adik~ira~ni sorang lagi..dulu kalau ada kat umah, selalu je 'perang mulut" dgn ayah..bukan perang apa..perang manja..kdg2 tgk kelakar pun ada..kdg2 ayah saja je usik dia..heheh..skrg dia kat uitm lendu..dulu setiap mlm zuzu selalu tido dgn dia..now dia dah sambung belajar, tinggal la zuzu sorg2..dalam gambar kat atas tu, ira berdiri sebelah zuzu..dia ni dulu tak pandai bergaya..maybe time tu kecik lagi..sekarang, blh thn gak..kdg2 teman dia shopping pun penat..cerewet pilih baju..nak round dulu baru bli...hai..susahnye la hai...dia ni kuat mkn tau..nampak je kecik, tapi kalau balik je umah, besar sungguh seleranye..heheh..jgn marah ye ira..
~adik~syawal~yang ni adik bongsu zuzu..memg aktif dgn aktiviti kat sekolah..sukan ke, bola ke, kadet polis ke mcm2 la..tapi satu je zuzu bangga, dia tak mcm remaja skrg yg suka buang masa lepak sana sini..setiap hari, ada je aktiviti kat sekolah..tukang amik n htr nye kdg2 zuzu la..haha..dan seperkara lagi yg zuzu bangga sgt, syawal ni selalu ke surau..setiap waktu sembahyang pasti ke surau..bila ptg je..padang dah memanggil..heheh (means, main bola la)..kalau nak tahu, dia ni suka layan lagu jiwang tau..kalau naik kereta dgn zuzu, pasti jarinye akan tukar channel sinar fm..xpe la..yang pasti pandai bahagikan masa antara belajar dan aktiviti lain..thn nie spm..buat yg terbaik..oh ye..dlm gambar tu dia berdiri kat belakang ayah zuzu..
~anak buah~ammar~ ni la yg paling kecil sekali dlm family zuzu..kalau tgk muka ammar ni saling tak tumpah mcm muka adik zuzu ( azhar) masa kecil2..ramai yg ckp mcm tu..tapi ammar ni dia ikut muka daddy dia..walaupun baru sebulan je usia ammar..tapi dia dah pandai mengagah..nak ajak sembang..bila sembang je dgn dia..pasti dia senyum..alahai..comelnye^^..mana ammar? owh..time ni dia dlm perut mummy dia lagi..heheh
tu je la serba sedikit pasal family zuzu..bagi zuzu family is no.1...zuzu syg korg sume..muahh!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails