Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 11, 2011

4 bulan sudah..


Salam...memang dh lama xupdate blog ni...mood utk update takde.. ;).. alhamdulillah kandungan zuzu skrg sudah 4 bulan..tiada alahan lagi..sume ok..cuma nak mkn je..hehe..(anak mummy kuat mkn ye)..last 2 weeks zuzu gi check up kat KPJ Selangor, Dr. Marsita ckp baby & mummy ok..Alhamdulillah...Sepanjang mengandung ni zuzu byk minum air mineral..setiap kali buat urine test, doc ckp air kencing zuzu sgt bersih..& bagus amalkan byk minum air masak/mineral..haritu masa scan baby mummy malu2..tutup muka dgn sebelah tgn..pastu hisap jari..tapi nak tgk tutt..tutt dia, xnmpak sbb anak mummy kepit..syg nya daddy xdpt nak tgk masa check up haritu sbb daddy kena kerja...next check up 7 Mei ni..daddy mesti teman mummy okeh!

Oh ye..zuzu dijangka bersalin September ni iaitu ketika umat Islam meraikan Hari Raya Aidilfitri..pejam celik pejam celik, lagi 5 bulan je lagi..happy ada, excited ada, dlm masa yg sama takut pun ada juga..semoga segalanya dipermudahkan..barang2 baby, zuzu tak beli lagi, rasa mcm awal sgt nak beli..tunggu la dah masuk 5 bln baru start beli ckit2..

keadaan diri zuzu skrg seperti biasa..cuma...
  1. selera mkn tu makin bertambah..
  2. kemudian skrg memang kerap kencing..xblh tahan2 dah..
  3. kaki, tulang blkg & pinggul kekadang sakit..
  4. pastu kalau jln shopping, mesti nak kena cari tempat duduk kejap (xmcm dulu, kalau shopping tak ingat dunia!)
  5. dalam handbag mesti wajib ada air mineral & snack (sbb tu la bwk handbeg besar je skrg)
  6. xblh duduk sorg2..rasa bosan gile..
  7. pelupa..
  8. kalau drive, dah xselesa nak pakai seat belt
  9. nafsu shopping tu sgt tinggi (habis la)
rasanya tu je la yg zuzu ingat...

Doakan zuzu & baby baik2 saje ok..

3 comments:

  1. zuzu..semoga baby n mummy dia sihat sentiasa k..;)

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Tahniah!!! kesihatan kena jaga betul-betul tuu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails