Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 21, 2011

10 weeks..

Baby, fetus at 10 weeks - BabyCenter

alhamdulillah..baby zuzu dah pun 10 minggu dlm perut ni...mood utk update blog kurang ada..mungkin sbb perubahan keadaan diri..perubahan emosi dan perubahan tahap kesihatan..yes! awal2 dulu zuzu xalami sebarang loya & sakit pale..skrg ni makin kerap..selera mkn kurang tp nak buat mcm mana zuzu tetap kena mkn utk baby..mood tak payah nak ckp la, sgt sensitif..terutama dgn hubby..paling zuzu xlarat skrg ni setiap kali nak gosok gigi, zuzu pasti loya n muntah..tp nak buat mcm mana..xkan xnak gosok gigi plak kan..nak tak nak zuzu terpaksa harung loya & muntah tu..
mengidam??? ye skrg zuzu suka mkn buah mangga..dulu zuzu xberapa fanatik sgt dgn mangga ni walaupun depan umah org tua zuzu ada pokok mangga..langsung tak pandang..skrg ni plak suka dgn buah mangga..satu lagi zuzu nak sgt mkn siput sedut, meatball ikea & cake daim ikea...tak dpt2..huhuhu sadis! nak buat mcmner hubby sibuk dgn kerjanya & weekend plak full dgn kenduri kawen cousin2 hubby..sampai April ok..perkara pelik yg zuzu alami skrg ialah setiap pagi, zuzu akan rasa pening sampai nak muntah..kdg2 sblm mandi tu dah siap pakai towel nak masuk toilet pastu rasa pusing2 jap pale ni..takkan nak trus masuk toilet kan? kang jatuh lagi susah...zuzu pun baring jap atas katil n pas 5-10 min baru rasa lega n sambung mandi..kdg2 kalau mood zuzu ok, zuzu boleh masak utk hubby tapi bila time zuzu rasa kembang je tekak tu, mintak maaf byk2 tgk minyak masak pun tak lalu! mungkin lain orang lain ragamnya..tapi ini la yg zuzu alami..
seluar slack & jeans memang xblh pakai lagi...baju plak nak pakai rasa segan sebab nampak perut yg mula terjojol keluar..skrg ni zuzu lebih selesa mencari baju yg lebih longgar ckit..
kasut???huhuh...my mama in law awal2 pregnant lagi dah sound jgn pakai high heel..hehe..masa zuzu dlm 5 minggu, zuzu pakai wedges pun mama in law dah 'jerit'...hehehe..ok la mama now i'm not wedges user lagi..hehe..now zuzu selesa pakai kasut flat2 je..shopping?? masih tak berkesempatan lagi sbb nak jln pun xde mood sbb kemualan & kepeningan..hopefully habis first trimester, everything jadi mcm biasa...ok la tetiba rasa mual..kena stop kat sini dulu..ada ruang & masa zuzu akan cuba update lagi.. doakan mommy & baby sihat ok!

6 comments:

  1. congrats,.. n smoga baby dok baek2 dgn mama die.. cian awk.. xpe, ni sume ade hikmah.. pasni insyaallah pasti kembali pulih..

    p/s nanie nak tunang da.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Tq nanie.. Wah! Nak bertunang? Alhamdulillah.. Dgn siapa & bila? Mesti excited kan..? Anyway congrats dear ;)

    ReplyDelete
  3. zuzu...lamer dah tak dgr kabar..memang akan jd macam tu mula2..jihan dah pon merasainyer lg teruk dari zuzu..hope zuzu tabah yer..mungkin tak lama laahn tu...macam jihan dah beransur okey..take care yer..;)

    ReplyDelete
  4. hi jihan..hemm..xlarat rasa mcm ni kan. tapi ini lah pengorbanan kita as a wife & mom-to-be. doakan zuzu ye..

    ReplyDelete
  5. congrats elly........doakan mak ngah lak tau.....hehehe

    ReplyDelete
  6. congrats zuzu..take care..jgn lasak2 tau..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails