Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 17, 2011

Pregnancy Test

Alhamdulillah..syukur sgt2. Zuzu sendiri seakan xpercaya bila zuzu prgnant..cerita dia bermula mcm ni..last month zuzu kerap demam, pening & mual2. pastu period pulak xdtg2..tak terfikir diri ni pregnant..zuzu cuma anggap maybe xsihat thats why period lewat kot..zuzu still tunggu n tunggu xdtg2 gak..pastu zuzu pun try pergi farmasi saja nak test beli pregnancy test..masa period xdtg2, zuzu ada gak tanye Kak Aida pasal problem zuzu ni. then dia suggest zuzu beli pregnancy test yg digital tu..so blh tahu usia kandungan..pastu zuzu tak terus pegi beli..zuzu masih lengah2kan..time tu zuzu sibuk uruskan hal nak pindah rumah, teringat pesan kak aida zuzu pun pk nak beli pregnancy test tu..time tu zuzu xnak hubby tau..ye la mana la tau buat nye result negative, frust plak nanti..so nak dijadikan cerita, zuzu ckp dgn hubby zuzu nak singgah giant kejap nak beli magazine..

"b, ayg nak singgah giant jap la, nak beli magazine"
"buat apa nak gi beli kat giant?..kat kedai kan ada.."..hubby jawab
"ala...kat kedai xde majalah tu..singgah la..kejap je..b xpyh turun..bkn lama pun.."


fuhh..lega. nasib baik la hubby ikut je kehendak isteri dia ni..bukan apa, time tu zuzu demam, batuk & selsema pastu pale time tu pening..mungkin isau kot nak biar isteri dia masuk giant sorg2...huhuh..zuzu pun trus ke guardian cari pregnancy test seperti yg kak aida ckp tu..so trus byr kat kaunter..RM29.90..cepat2 zuzu simpan dlm handbag, pastu gi la jap cari majalah Deko GLAM & Anjung seri..pastu trusla menuju balik ke umah fmly zuzu..

Bangun pagi je, zuzu senyap2 amik pregnancy test dlm handbag & trus masuk toilet.. zuzu pun buat la seperti yg diarahkan kat kotak tu..xsampai seminit result keluar...

Pregnant stage 1-2 (means 3-4 weeks)

Ya Allah..terkejut sgt..menangis jap la dlm toilet..tp zuzu still xpercaya lagi..pastu zuzu simpan dlm handbag..
dlm keadaan yg masih xpercaya tu, zuzu diam lagi xbgtahu kat hubby..
dalam kereta, time hubby drive zuzu keluarkan pregnancy test tu & letak depan mata hubby, dia pun terkejut..dia terus kiss isteri dia ni...pastu dia tanye :

"bila ayg buat test ni?"
"pagi tadi..."
"owhh..patutla beria nak pegi giant smlm.."

zuzu hanya senyum, dalam hati masih mcm tak percaya kesahihan pregnancy test tu..

pastu zuzu bgtau kak aida pasal result tu, kak aida ckp btol la tu zuzu pregnant..pastu gtau dekat kaklong zuzu, dia pun ckp btol la tu..tp hati ni still mcm xpcya..

lepas seminggu, zuzu beli lagi sekali pregnancy test tu. kali ni zuzu beli dua, satu yg manual satu yg digital..(still tanpa pengetahuan hubby)..sorry b..huhu..

pagi2 zuzu bangun, time tu hubby tido lagi..zuzu pun buat guna manual dulu...alangkah terkejutnya zuzu trus keluar dua line sepantas kilat..pastu buat guna digital plak..sekali lagi menangis, result keluar pregnant stage 2-3 (means 5-6 weeks)..huhu..kalini baru zuzu percaya..



kuar je toilet, zuzu trus kejut hubby n tunjuk kedua2 pregnancy test tu...zuzu ckp yg digital tu tunjuk perubahan dari stage 1-2 last week, dan this week berubah ke stage 3-4.. happy sgt2..

pastu selang seminggu, zuzu & hubby gi check up utk sahkan pregnancy kat hospital Umra shah alam.. alhamdulillah doctor ckp zuzu hamil 6 weeks 2 days time tu.. n dijangka bersalin 2 september (raya ke2)....alhamdulillah..doakan kesihatan zuzu...zuzu happy sgt..almost complete life zuzu coz ada suami & bakal timang baby sendiri this year..amin..mudah2an..semoga segalanya dipermudahkan..berita gembira ni zuzu n hubby bgtau dekat fmly masing2.. ini merupakan cucu sulung dlm family hubby & cucu ke2 dlm family zuzu...

10 comments:

  1. elly !! congratulation to u dear ! so, lepas ni kena jaga diri elok2 ye? & kena happy2 selalu okay ? happy for u dear ! =D

    ReplyDelete
  2. thanks my lovely fren..doakan segalanya dipermudahkan ye.. ;) bila nak belanja aku pizza ni..aku teringin nak mkn pizza ;)

    ReplyDelete
  3. wah..congrat sis..
    semoga cihat2 slalu ok..
    jg kandungan elok2..
    :)

    ReplyDelete
  4. tahniah...awal2 kena byk sabar esp nak tangani morning sickness,kak suzie dulu kurang sabar n asyik nak merungut tp bila dah abis fasa morning sickness tu baru enjoy sket
    alhamdulillah rezeki zuzu awal...k.suzie tunggu hampir 2thn baru dpt,itupun jumpa gynae.apapun syukur diberi peluang rasa pengalaman menjadi bakal ibu :-)

    ReplyDelete
  5. Thanks kak suzie..so far alhamdulillah, zuzu tak alami alahan yg teruk setakat ni.. Thanks sgt2 sbb sudi jengah blog zuzu n bg info.. Mudah2an kak suzie blh lah zuzu jd kan refference.. Thanks kak

    ReplyDelete
  6. Chumel je sbb x percaya eh dh preggy. Tahniah :)

    ReplyDelete
  7. pizza ? ekeke. jom2, takde hal. eh..jom la lepak2 dengan budak2 ni. lama tak jumpa la, rinduuu .. =)

    ReplyDelete
  8. tahniah babe.mst x terucap kan kebahagiaan ni.same goes to me..jaga kesihatan tau.jangan amalkan makan fast food.byk lemak dr zat..dan jgn minum air bergas...sangat2 bahaya.

    ReplyDelete
  9. congrats elly n lan.......from makngah, pakngah & ayra......

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails