Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 18, 2010

Wedding ~hubby's side~



Reception sebelah hubby telah diadakan pada 17 Oktober 2010 di Dewan Majlis Daerah Tanah Klang. Kesemua family zuzu yg mengenakan baju warna coklat manakala family hubby zuzu mengenakan baju mengikut warna tema iaitu merah hitam...


ini la family mertua zuzu..
mama, ayah & adik2 hubby (khairunnisa, luqman & khaliesah)

makan2..

yang ini adik2 zuzu
(syawal, shiera,sharel)

Mak & Ayah zuzu

time ni zuzu kena bagi ucapan....terharu time nie..

hubby pun kena bagi speech gak..ye la nak say thanks pada tetamu yg hadir & family yg tungkus lumus menjayakan majlis ini..

bersama pengapit (curkey & jiji)

doakan kebahagiaan zuzu & hubby

inilah hubby zuzu


sepatutnya kami bersanding jam 1.30 ptg, tp disebabkan kelewatan pihak kumpulan kompang kami berarak jam 2ptg...sebenarnya pada time ni, zuzu agak berdebar sikit, maklumlah majlis belah hubby, agak ramai tetamu yg hadir..masa atas pelamin zuzu tgk dewan penuh, masing2 xsabar nak tgk pengantin..cewahh..hehe....
acara dimulakan dgn bacaan doa dari imam Masjid DiRaja Klang, kemudian disusuli dgn acara tepung tawar dari pihak keluarga..selepas tu kami diarak ke meja makan beradab..semasa menikmati hidangan, tetamu disajikan dengan slideshow detik pertemuan zuzu & hubby serta video majlis akad nikah & reception belah zuzu ( insyaAllah kalau diizinkan, zuzu akan upload video tu k)...kemudian zuzu & hubby naik semula ke atas pelamin utk sesi potong kek... kemudian zuzu & hubby memberi ucapan..pastu acara sesi bergambar...
time ni sgt penat okay..nasib baik la dewan tu ada air cond...kemudia hubby bwk zuzu pusing2 dlm dewan dan memperkenalkan zuzu pada saudara mara serta tetamu yg hadir..dlm pukul 4 ptg family zuzu pula mahu balik..time tetiba sedih plak nak berpisah..walhal bukan jauh pun dorg nak balik..tapi ye la, zuzu kena mulakan hidup baru bersama hubby...huaaaaaaaaaaaaa..sgt sedih,, tp control sbb taknak muka comot nanti..hehehe..bila family zuzu dah balik, sesi bergambar bersama family belah hubby diteruskan..sgt penatttt..coz family belah hubby sgt meriah..tp sporting! sampai official photographer zuzu ckp, ini lah first time dorg dtg majlis yg sgt meriah...heheh...selesai majlis zuzu pun dibawa pulang ke rumah mertua zuzu...berdebar2 sgt..ye la..nak membiasakan diri dgn keluarga mertua..mlm seperti biasa, acara buka hadiah..byk sgt hadiah yg kitorg dpt..blh dikatakan, peralatan dapur memang lengkap..heheh..
ok la next entry nanti zuzu akan ceritakan pengalaman kat umah mertua..hehe..daaaaa

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails