Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 7, 2011

my babybump + pregnancy pillow





yang ni masa zuzu pregnant 4 month..perut xnmpak sgt la..

salam mommies sume...ceh mcm ada je je yg follow blog zuzu..heheh..ni la rupe perut zuzu..gmbar ni time 6 bulan..skrg ni zuzu dah 7 bln..gmbr ni zuzu amik masa tgh tunggu hubby belikan air kelapa utk zuzu..dlm dok menunggu dlm kete tu zuzu pun snap la pic ni..sbb zuzu rasa, zuzu xde pic time ngandung ni..tu pun xdpt nak snap pic sndr..bila tgkap je, muka separuh la, perut xnmpk la..haha..masa ni zuzu & hubby jln2 n nak cari barang utk baby..dpt la beli katil baby, breastfeeding support pillow..pastu singgah the curve masuk butik 9 month sempat grab 1 maternity dress..tq hubby!


ni la pregnancy pillow zuzu..mula2 ingat nak beli yg dh siap punye..pastu sekali survey byk tempat harga sume rm 250 ++... last2 zuzu ckp kat mak nak buat la..zuzu pun pegi la cari material dlm tuh n kain..dan mak zuzu tlg jahitkan..ini lah hasilnya....hehe..lembut & selesa sangat..dia support kepala, perut & tulang belakang...tq mak!

tq so much b.. i love u forever & ever
gambar ni zuzu curi2 snap masa tgh mkn kat the curve haritu..hehe

so far masuk 7 bulan kandungan zuzu ni, zuzu xde alahan apa2..cuma mlm2 kdg2 rasa susah ckit nak bernafas..kemudian cpt rasa penat...ada satu mlm tu, zuzu susah nak bernafas..tercungap2...pastu zuzu nangis. hubby kat sebelah yg tgh nyenyak tido terkejut tgk zuzu mcm meronta2...cpt2 dia bgn..dia tolak selimut..pastu trus bgn kan zuzu bg duduk tegak dan bg air...yg kelakarnya pas zuzu ok tu, dia ckp ingatkan zuzu nak terberanak..masa tu dia cuak xtahu nak buat apa...hehe..thanks banyak2 pada hubby sebab dia sentiasa tlg n amik berat pasal zuzu...esok zuzu ada check up lagi dgn doc marsita kat KPJ Selangor Specialist..doakan baby & mommy sihat2 selalu..

7 comments:

  1. huhuhu...cute!!..semoga mummy n baby chat2 selalu..;)

    ReplyDelete
  2. hi ibu jihan...lupa nak gtau, pureen warehouse sales minggu depan tau (sabtu & ahad) MIL zuzu ckp kalini dorg tak keluarkan kupon masuk awal sebab ada kes, org jual kupon tu..kalini dia open utk semua org waktu yg sama je..nasihat zuzu, pegi awal2 pagi tau..parking susah..

    ReplyDelete
  3. zuzu,untung blh jahit sendiri pregnancy pillow tu,mmg kat luar jual mahal,200++,kalau buat tempahan ni rmai yg nk order ngn mak zuzu kan?=)

    ReplyDelete
  4. ct~ tq dik
    yun~ hi yun..hari2 zuzu baca blog yun sbb nak tau yun dah bersalin ke blom..mesti check hari kat blog..hehe..bantal ni bkn zuzu yg jahit, mak zuzu yg jahit...memang haritu ramai yg tempah..tp skrg dh tutup sbb mak zuzu fokus tempahan baju raya..mak zuzu memang tailor..kalau yun nak tahu, baju pregnant zuzu kebyakan nye mak zuzu yg jahit..hehe

    ReplyDelete
  5. oo,yeke..ala,napela yun xtahu mak zuzu leh amik tempahan bantal ni,kalau tau awal2 dah book,hehe!

    ReplyDelete
  6. salam. semoga mommy n baby sihat selalu.. besar nye peyot die.. xpe2, confirm2 baby die nnt comey mcm parents die.. take care~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails