Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 18, 2010

TAG : 25 random things bout me

agak dah lama zuzu di tag oleh kwn sepermainan zuzu iaitu LYNN untuk buat assignment..so skrg baru zuzu nak buat..sorry eh lynn, baru nak buat ni..heheh

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

1.baru je kahwin..hehe
2.nama panggilan mcm2...kdg2 org panggil, zu..zuzu..zuhaili ataupun elly
3.seorang businesswomen (agak2 kalau ada sape nak buat iklan kat radio, bolehlah cari zuzu..)
4.anak ke-2 dari 5 org adik beradik..
5.merupakan menantu sulung dlm family hj.abdol alim
6.sgt suka shopping..pantang keluar mesti nak beli pape...
7.sangat manja..terutama dgn encek suami
8.cepat tersinggung..pendek kata sensitif la..(pada perkara tertentu la)
9.suka buat hal sendiri..asalkan xmengganggu org lain
10.sgt suka pada budak2 kecil..terutama baby
11.masa anak buah lahir, zuzu la yg plg excited..pantang nampak brg baby mesti nak beli..
12.suka jln2 dgn encek suami...melancong, tgk wayang, mkn2, shopping2
13.suka sgt membaca...
14.kalau boleh nak jadi mummy next year..(doa2kan ye..)
15.sgt syg & cintakan encek suami
16.xsuka tgk keadaan yg sepah2..(pantang)
17.xsuka makan bawang ( tapi kalau masak wajib letak bawang)
18.suka nyanyi bila driving..heheh
19.sampai skrg tak berani tgk wayang sorg2..sbb xtau nak cari seat..hehe..kelakarkan?
20.sangat xsuka dgn lipas
21.dulu xsuka makan ikan patin & siput sedut, tapi selepas kawin dah pandai mkn ikan patin & siput sedut (gara2 diajar encek suami)
22.sgt pemalu..dari dulu lagi..xtau la nape..
23.xsuka kete disepah2kan
24.sgt syg kan keluarga
25.punya family in law yg sgt sporting!

ha..dah siap pun assignment ni..so skrg nak kena tag 25 org..ada ke?? mana yg ada je la k..hehe

1. Kak Aida (lovely sis)
2. Yana (ex-schoolmate)
3. Nanie (blogger frens)
4. Fatahya (budak kecik)
5. Jihan (bakal mummy)
6. Ayu (bakal pengantin)

Wedding ~hubby's side~



Reception sebelah hubby telah diadakan pada 17 Oktober 2010 di Dewan Majlis Daerah Tanah Klang. Kesemua family zuzu yg mengenakan baju warna coklat manakala family hubby zuzu mengenakan baju mengikut warna tema iaitu merah hitam...


ini la family mertua zuzu..
mama, ayah & adik2 hubby (khairunnisa, luqman & khaliesah)

makan2..

yang ini adik2 zuzu
(syawal, shiera,sharel)

Mak & Ayah zuzu

time ni zuzu kena bagi ucapan....terharu time nie..

hubby pun kena bagi speech gak..ye la nak say thanks pada tetamu yg hadir & family yg tungkus lumus menjayakan majlis ini..

bersama pengapit (curkey & jiji)

doakan kebahagiaan zuzu & hubby

inilah hubby zuzu


sepatutnya kami bersanding jam 1.30 ptg, tp disebabkan kelewatan pihak kumpulan kompang kami berarak jam 2ptg...sebenarnya pada time ni, zuzu agak berdebar sikit, maklumlah majlis belah hubby, agak ramai tetamu yg hadir..masa atas pelamin zuzu tgk dewan penuh, masing2 xsabar nak tgk pengantin..cewahh..hehe....
acara dimulakan dgn bacaan doa dari imam Masjid DiRaja Klang, kemudian disusuli dgn acara tepung tawar dari pihak keluarga..selepas tu kami diarak ke meja makan beradab..semasa menikmati hidangan, tetamu disajikan dengan slideshow detik pertemuan zuzu & hubby serta video majlis akad nikah & reception belah zuzu ( insyaAllah kalau diizinkan, zuzu akan upload video tu k)...kemudian zuzu & hubby naik semula ke atas pelamin utk sesi potong kek... kemudian zuzu & hubby memberi ucapan..pastu acara sesi bergambar...
time ni sgt penat okay..nasib baik la dewan tu ada air cond...kemudia hubby bwk zuzu pusing2 dlm dewan dan memperkenalkan zuzu pada saudara mara serta tetamu yg hadir..dlm pukul 4 ptg family zuzu pula mahu balik..time tetiba sedih plak nak berpisah..walhal bukan jauh pun dorg nak balik..tapi ye la, zuzu kena mulakan hidup baru bersama hubby...huaaaaaaaaaaaaa..sgt sedih,, tp control sbb taknak muka comot nanti..hehehe..bila family zuzu dah balik, sesi bergambar bersama family belah hubby diteruskan..sgt penatttt..coz family belah hubby sgt meriah..tp sporting! sampai official photographer zuzu ckp, ini lah first time dorg dtg majlis yg sgt meriah...heheh...selesai majlis zuzu pun dibawa pulang ke rumah mertua zuzu...berdebar2 sgt..ye la..nak membiasakan diri dgn keluarga mertua..mlm seperti biasa, acara buka hadiah..byk sgt hadiah yg kitorg dpt..blh dikatakan, peralatan dapur memang lengkap..heheh..
ok la next entry nanti zuzu akan ceritakan pengalaman kat umah mertua..hehe..daaaaa

Thursday, December 2, 2010

i'm a wife now

salam semua..kepada yg sudi menjengah blog zuzu, maaf sgt2 sebab lama dah tak update blog ni sejak dari preparation terakhir utk wedding sampai la dah selamat bergelar isteri.. tetiba mlm ni rasa nak update..
Akhirnya pada 9 Oktober 2010 zuzu selamat menjadi isteri kepada muhammad azlan. Alhamdulillah, setelah menempuhi pelbagai pahit manis bersama, akhirnya kami sah menjadi suami isteri..gembira + sedih tak terkata..alhamdulillah semuanya selamat..nak cerita memang panjang..jadi layan je la gambar ni k..

berdebar..





kucupan seorang suami


sebak time ni..sebab seorang ayah menyerahkan tanggungjawabnya kepada menantu

sis nine dari jb..jauh dtg..thx tau

ibu bapa kami


love u hubby


frens 4ever..org kuat dari awal majlis sampai majlis habis..
dari kiri sis nine (sanggup dtg dr jb n tido umah zuzu)
next: tasya & ayu (classmate zuzu, walaupun sesat sampai juga pukul 4 pagi)
thx sgt kat kamu bertiga kerana sentiasa ada disisi zuzu dari awal sampai habis..
harap persahabatan kite kekal selamanya..

hantaran dari hubby (15 dulang)

hantaran dari zuzu (17 dulang)
Related Posts with Thumbnails