Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 18, 2010

shopping


Semalam encek tunang call zuzu..he said :"ayg, esok pas keje settle b amik ayg k"....happy tak terkata..mesti encek tunang rindu kat zuzu nie..hehe..miss u too la b...~weeeeeeee~
so, harini bila sume keje settle, encek tunang amik zuzu.. our destination?? mcm biasa la..favourite place encek tunang....tadaaaa ~SUNWAY PYRAMID~....sampai je kitorg dinner dulu kat simply penang...ini la menu dinner we all..(sebenarnye zuzu teringin nak mkn satay, tapi dlm pyramid takde satay =(


ini menu zuzu


ini menu encek tunang


jom shopping
pas hbs dinner, zuzu ajak encek tunang gi tgk beg jap..kejap la konon..hehe(psst..encek tunang dah masak dah dgn zuzu yg cukup gila dgn bag...haha)..zuzu masuk Esprit..berkenan pulak dgn beg tote black colour, apalagi, zuzu pun beli la...huhuhu..pastu singgah kedai emas kat dlm tu, en.tunang kata nak survey cincin kahwin & gelang..kat sana zuzu terpaut dgn satu cincin white gold..cantekkknyerrr!! kemudian jalan2 lagi, zuzu ternampak satu lagi beg..sweet sgt beg tu...so apa lagi zuzu pun beli lagi..huhu..kemudian jalan lagi..niat kat hati nak cari baju..tapi zuzu dgn gatalnye beli sandal plak..hua..hua..hua..soft je sandal tu..ala2 crocs..tu yg beli tu..



masa tgh2 shopping tu, zuzu n encek tunang terserempak dgn mama encek tunang, adiknye(ayn) & ibu..harini (18 May) birthday mama encek tunang..utk aunty~ happy birthday..semoga diberi kesihatan berpanjangan dan murah rezeki selalu =)



masa tgh shopping tak rasa penat..tapi bila hbs shopping tu, rasa penat sgt..encek tunang pulak boleh lupa kat mana parking kerete..nasib bek la, zuzu ni ingat..hehe..kuar je dari sunway pyramid, zuzu n encek tunang pergi ke PJ cari Money Changer..nak tukar duit utk ke bandung n jakarta nanti..survey punye survey..satu je tempat yang paling murah rate dia..so zuzu pun tukar la duit kat sana..tetiba jadi jutawan sekejap..hahaha

muka keletihan


utk en.tunang thx a lot ye...b buat ayg happy sgt2 harini..




jom balik..penat nie






abang dan adik


Firstly, masa mula2 zuzu tgk gmbar ni.., zuzu sayu + happy sgt melihat keakraban seorang abg dan seorang adik..actually gambar yg zuzu upload ni adalah gambar encek tunang dgn adiknye ~ayn~..tgk gambar ni, comel sgt kedua2nye....sememangnye, zuzu tahu encek tunang sgt sygkan adik2nye...walaupun masing2 ada ego..hehe (jgn mara ye ayn)..sepanjang kenal dgn encek tunang, zuzu tahu sifat kasih syg yg ada pada encek tunang tu terlalu tebal..sebab tu la zuzu syg dgn encek tunang.. walaupun mcm2 dugaan, kami berjaya tempuhi bersama2..
bila tgk gambar tu, terdetik kat hati ni, bila zuzu dah kawen nanti, zuzu pun teringin nak melihat keakraban anak2 zuzu antara satu sama lain..kalau dapat sepasang pasti cutee kan..(tgk la seperti encek tunang dan adiknye tu)..i like =)...suka sgt dgn pic tu...rasa mcm nak frame kan je








Wednesday, May 12, 2010

~thanks b~




zuzu happy sgt..encek tunang buat surprise utk zuzu..masa dlm kereta encek tunang pasang cd..bila dgr je lagu2 dlm cd tu, sume lagu favourite zuzu..zuzu pandang la la encek tunang, pastu trus encek tunang ckp "b buat cd ni khas utk ayg"...waaaaaaaaaaaahhh..terharu sgt..thanks b..syg b sgt!...masa tgh taip entry ni, zuzu tgh dgr cd yg encek tunang bg tu..

"b, thanks sgt kerana syg ayg..hanye b je faham ayg punye perangai ni kan..b je yg tahan dgn sikap ayg yang kuat merajuk ni (hehe..bkn apa..nak manja2 je) ;-)
kalau kite bergaduh, b selalu beralah...cian kat b..ngade2 kan ayg nie..tapi takpe, satu je matlamat ayg, ayg nak jadi isteri yg baik utk b..terima kasih b kerana menerima kelemahan dan kekurangan yg ada pada diri ayg...ayg akan perbaiki..love u so much"

ini lah antara aksi2 zuzu yg tgh merajuk dgn encek tunang..(taknak pandang dia pun masa dia amik gambar...ngade2 kan..hehe..sekali-sekala)

bila zuzu merajuk je, tabiat zuzu mesti taknak angkat hp..(ramai wanita kat luar sana buat mcm ni kan???)....hehehe






~bedroom set~

salah satu english design bedroom set

harini, pas keje zuzu settle, zuzu dan encek tunang pergi jalan2 survey bedroom set..sebelum singgah kitorg sempat isi perut dulu kat kfc seksyen 7 shah alam..biasala..hujan lebat confirm2 la lapar..hehe...selesai je makan kitorang pun memulakan misi mencari bedroom set yg diidam2kan..zuzu minat english design..encek tunang plak minat modern design..tapi bila pilih2, encek tunang ckp dia tak kisah..balik2 ayat dia "ikut ayg la, b xkisah"...hemmmm..bila dgr encek tunang ckp mcm tu, zuzu dgn senang hati memilih la yg berkenan..hehe..pening juga nak memilih sebab sume cantik..harga??? hemm boleh tahan la..lama jugak la dlm kedai tu..ye la nak buat pilihan mesti la tepat..beli bkn nak pakai sehari dua..pastu harga bukan murah..jadi pilihan harus tepat dan berbaloi dgn wang yg nak kuar nanti..kuikuikui... sebelum kuar cari lagi memang zuzu dah set nak beli bedroom set warna putih..sesuai dgn theme wedding nanti..
akhirnye bila memilih hampir sejam, zuzu dan encek tunang sepakat memilih bedroom set yg bercirikan english modern design..kombinasi citarasa zuzu dan encek tunang.. set yg kitorg pilih tu ada katil, almari, meja makeup, 2 side table..memang puas hati..cantik sgt dimata kitorg.. ;-)

di antara modern design bedroom set

~makeup atist~

bercakap pasal wedding pasti berkait dgn make up...bercakap pasal make up , zuzu teringat cousin encek tunang..balkis atau lebih mesra dengan panggilan kiss..dia ni make up artist..so sesape yg berminat utk dapatkan sentuhan make up professional, blh la contact kiss..sama ada utk wedding, nikah, engagement, dinner, atau apa saja function. sebarang pertanyaan boleh la hubungi kiss 0129715446.. tempahan utk any function 2011 juga dia dah terima..so apa lagi book la cepat2...


inilah balkis (kiss) makeup artis

sape2 yg berminat boleh terus call kiss

http://www.facebook.com/pages/Kuala-Lumpur-Malaysia/kiss-love-makeup

Monday, May 10, 2010

~yea..yea..dapat award~

(menarik ke blog zuzu nie??)
(pssstttt....cantik ke blog zuzu)

tak sangka kwn blogger zuzu bagi award kat zuzu...bkn 1 tapi 2 award...thanks nanie coz bg award kat blog zuzu yg tak canggih mcm blog nanie tu....heheh....happy..happy..yiiiihaaaaa!!! actually nanie ni adalah org yg zuzu kenal sejak zuzu mula aktif ber 'blog2' nie...hehe kire nanie ni kwn blogger yg pertama....yg lain2 tu zuzu memang dah kenal lama..cuma yg rajin visit blog zuzu nie (means org yg zuzu tak pernah kenal)..adalah nanie..thanks nanie coz rajin jenguk blog zuzu yg tak seberapa ni...1st time tau dpt award nie..rasa mcm dihargai plak...

buat NURUL HARNANI KASMARI @ nanie_nakata thanks coz being my fwen.....
ni la nanie...comel kan orgnye?



thanks again nanie...

~1st Preparation~


salam semuaaaaaaaaaaa...agak lama tak berceloteh kat blog nie..bkn taknak update story tapi ke 'busy' an melanda zuzu....dgn kerja, preparation menjelang wedding zuzu..tapi alhamdulillah..sumenye berjalan lancar...pada yg visit blog nie thx bebyk..

bercerita pasal wedding kan, lagi 4 bulan 4 minggu 2 hari menjelang wedding zuzu..rasa mcm lambat lagi..tapi org sekeliling zuzu ckp "dah tak lama lagi tu"...bila dgr, gerun juga...mujur la persiapan dah buat satu demi satu...maklum la, tarikh yg dipilih encek tunang tu byk sgt org kawin...mujurla kami dah settlekan satu persatu...mana yg blh di byr, di byr... penat juga buat preparation nie..tapi Alhamdulillah separuh darinye dah pun booking
  • kursus kahwin dah attend ( dah dpt sijil nikah pun)..yeaaa..blh la kawin
  • Make up/pelamin/busana (dah booking & dah byr half payment)
  • Official photographer..(cover dari awal event nikah sampai majlis bertandang and outdoor)
  • Outdoor & Indoor photographer (yg ni sign up masa wedding expo kat mid valley haritu..encek tunang plan nak buat photoshoot 2-3 hari selepas majlis reception kat umah zuzu..location tak decide lagi..yang ni dah settle payment..fuhhh..legaa) www.classicbridal2u.com
  • videographer pun dah booking and dah byr deposit..cover dari nikah sampai majlis bertandang..siap ada montaj n video klip lagi..thanks to Wandet Entertainment http://wandetvideographer.blogspot.com
  • inai henna pun dah booking dgn henna ratu sehari (http://hennaratusehari.blogspot.com)
  • Catering pun sudah...
  • Enterainment / Dj pun dah booking
  • khemah pun sudah
  • Gift untuk tetamu pun sudah tempah...
  • marhaban pun sudah booking ( sebab mak zuzu punye group marhaban..hehe)
setakat ni..ni je la yg zuzu ingat dah tempah..kalau ada yg lupa tu, kalau ingat zuzu letak...byk lagi yg belum settle antaranye :
  • barang hantaran
  • bunga telur ( untuk bunga pahar)
  • gift utk marhaban,saudara mara & family encek tunang
  • baju nikah
  • set bilik tido ( dah usha kat famista..berkenan dgn set putih tu)
  • kad kahwin (encek tunang ckp nak usha kat bandung dulu...then kalau lebih kurang je we decide tempah kat malaysia saje)
  • baju nikah
  • baju family
  • langsir
actually sume ni nak cari kat bandung & jakarta..tapi kalau mana yg takde tu baru nak cari kat sini..zuzu, encek tunang, my lovely mom, my sis n her hubby and my nephew akan berangkat ke bandung & jakarta 9 june utk beli brg kawin nie...yg mana blh bli kat sana akan bli kat sana...
ini je la zuzu ingat...nanti zuzu update lagi ye...
Related Posts with Thumbnails