Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 16, 2010

~jumaat yang indah~

lama rasa tak update blog..ikutkan hati setiap hari zuzu nak update blog, tapi bila kerja menimbun ditambah pulak dgn perasaan malas tu, tak ter update la blog zuzu ni....tapi harini zuzu ringan sgt jari nak update blog nie...sesiapa yg visit blog nie, terima kasih bebanyak..xde paksaan pun untuk u all nak baca...ini hnye coretan apa yg zuzu lalui setiap hari =)



harini hari jumaat..biasanye jumaat zuzu relax ckit.. smlm kak laili from suria fm call buat appointment lunch dgn zuzu harini...harini, zuzu mengenakan kebaya hitam..hehehe..terasa ayu pulak...cewahhh...seperti yg dijanjikan harini zuzu lunch dgn kak laili..zuzu lewat setengah jam..namun kak laili sabar menunggu di Nando's...sorry kak laili..ada keje kena settle tadi..

tepat 12 tghari zuzu sampai di SACC Mall Shah Alam..lepas parking kereta..trus zuzu berjalan menuju ke Nando's


so menu lunch hari 1/4 chicken meal with 2 sidelines ( chips & coeslaw) dgn ice lemon tea..sambil mkn sambil borak...mcm2 cerita yg dikongsikan...tapi lebih byk menceritakan hal kerja...dalam tengah borak2 tu, kak laili boleh ckp muka zuzu iras siti nurhaliza....tersedak zuzu dgr...hehhe..yeke kak laili??????

yang best kat nando's ni, zuzu sukakan extra hot peri-peri..memang sedap...hehehe


masa tgh borak2 ...tetiba kak laili bg souvenier dari suria fm...wahhhh..best nye...terasa diri zuzu begitu dihargai..cewahh..thanks kak laili...heheh



nak tahu apa zuzu dapat???? zuzu dapat 2 helai tshirt suria fm, 2 pendrive suria fm & car sticker suria fm.....thank you so much kak laili...



bukan saje dapat souvenier, lunch tadi pun kak laili yg belanja...thanks again kak laili.. =)


so pas lunch, zuzu jumpa client di shah alam...after meeting zuzu terasa mcm nak membaca sesuatu...so zuzu terus terjah MPH...apa lagi borong sakan la zuzu kat MPH...hahaha


seperti biasa setiap bulan zuzu pasti beli majalah Pesona Pengantin...sebagai langkah persediaan untuk merancang wedding zuzu nanti yang hnye tinggal lebih kurang 5 bulan lebih je lagi...huhu..tapi harini mood baca tu lebih, so zuzu capai la beberapa majalah antaranye Anjung Seri, Seni Hias & Apartment...beli majalah ni bukan saje2 je tau..tapi ada sebab kenapa zuzu beli...antaranye nak cari ilham utk hias rumah yg bakal di diami zuzu & bakal suami zuzu nanti... =).... kalau ikutkan hati, satu mph tu zuzu nak borong..ntah kenapa harini zuzu punye tahap nak membaca tu terlalu tinggi..kalau ada exam confirm lulus...hehehhe...so pas keluar dari MPH, zuzu teringat la pasal produk Simply Siti (dato siti punye produk tu)..so zuzu masuk la kejap kat watson..niat kat hati ni nak tgk la apa rangkaian produk Simply Siti tu...sekali zuzu tgk, punye ramai la kakak2 & makcik2 kat bhgian produk tu..lama gak la zuzu tunggu, supaya clear jap bhgian tu, sampai la zuzu dah byr brg yg zuzu bli kat watson..tak juga clear...sampai cashier kat situ geleng kepala tgk gelagat satu kumpulan gadis muda yg dari tadi duduk kat situ, try satu persatu produk tu..tapi belinye tidak...aduiiii..mcm2 gelagat manusia harini...sudahnye, zuzu pun keluar dari watson..malas nak tunggu lagi..

pastu zuzu singgah pulak PKNS Shah Alam..ingat nak cari tudung..tetapi terpandang satu jubah ni cantik sgt...so zuzu beli la 2 helai..satu untuk bonda tercinta dan satu untuk zuzu...berjalan je harini zuzu...tapi memang enjoy!

Thursday, April 8, 2010

~secret recipe~







Alhamdulillah, harini zuzu masih bernafas di muka bumi nie dan kesempatan ni zuzu gunakan untuk mencoret apa yg berlaku dlm kehidupan zuzu seharian...




hi sume...makin ramai juga silent reader blog zuzu nie..makin hari makin bertambah jumlah viewer..thx a lot =)






ni la menu zuzu carribean seabass & green apple celery (menu diet)




anyway dua hari nie, zuzu happy sgt...semlm, zuzu jumpa kak aida lagi..kak aida makin berseri2....mungkin seri nak pindah umah baru kot..kalau u all baca story last 3 weeks zuzu ada lunch dgn kak aida kat sakura kan...kalini zuzu dgn kak aida jumpa lagi tapi lunch dekat secret recipe jusco wangsa maju...heheheh...tapi sebelum lunch, kitorg sempat lagi cuci mata dan kak aida siap shopping sakan tu..tgh sale la katakan ..hehehe...dulu masa kerja dekat ADEX kitorg ni selalu kuar shopping sama2..ingat lagi masa dulu lepas attend event anjuran media prima kat KL Hilton, kitorg sempat lagi menyinggah time square n shopping2 sana...nama pun pompuan, tak bleh dipisahkan dgn membeli-belah.....time kitorg pergi berempat...zuzu, kak aida, nadia & ct fatahya..




kak aida punye menu = secret recipe fried rice with satay + green apple kasturi




masa kat jusco, zuzu ada berkenan 1 handbag kat nose..cntik sgt, warna kelabu...harga rm169.00..tapi tahan je tgk...tapi target, this weekend nak bli dgn mr.tunang....hehehe....


nak tau kak aida shopping apa? sampai2 je kak aida beli kemeja utk husband dia (wah isteri mithali nie...kena tuntut ilmu dari kak aida..heeee), pastu kak aida beli wedges, pastu kak aida sempat bli sandal kat vincci yg sama dgn zuzu beli last week..taste sama la kite ni kak..heheh...pastu last skali kak aida beli wallet...


pas shopping baru la kitorg lunch kat secret recipe...nasib baik tak ramai...hehehe..kat sana zuzu order green apple celery dgn carribean seabass....kak aida plak order green apple kasturi dgn secret recipe fried rice with satay...sungguh menyelerakan...sambil mkn kitorg borak2...kitorg ni suka share2 story...kak aida ni ibarat mcm kaunselor zuzu pun ada gak..heheh jgn marah kak aida....



pas jmpa kak aida, zuzu jumpa kak laili (from suria fm)...lama jugak la discuss dgn kak laili...ada la discuss pasal kerja sikit...pastu zuzu trus singgah ikim amik barang jap..jam dah pukul 5pm..alamak..confirm jem...lalu NKVE highway, sgt la jem...tapi nasib baik lepas damansara jln clear...balik umah mak ajak pergi pasar mlm...pastu sempat lagi singgah jenguk anak buah zuzu kat alam suria...dah 5 hari xjumpa dia..rindu sgt...dlm masa yg sama sempat lagi layan cerita Adamaya kat tv3..best jugak crite nie...pastu baru la zuzu balik dgn mak...mlm smlm zuzu tido awal...geram sgt..sebab line maxis takde...pastu broadband pun tak blh guna la..apa kena la maxis smlm..huhuhu..nasib baik la mr.tunang call my celcom number....kalau tak mesti takleh tdo...cewahhhh...heeeeeeeeeeeee



so pagi nie, zuzu menyiapkan kerja...pastu time lunch hour, zuzu jumpa client kat secret recipe..tapi bukan kat jusco wangsa maju..kalini kat bukit jelutong....tak sangka, jmpa client harini dapat untung besar....alhamdulillah...mungkin rezeki nak kahwin nie...syukur sgt kat Tuhan, kerana bagi zuzu rezeki yg melimpah ruah...alhamdulillah.....zuzu tak tahu nak ckp mcm mana, zuzu happy sgt dua harini.....










Tuesday, April 6, 2010

~kursus kahwin~

Zuzu rasa bila korang baca je tajuk ni mesti ada yang anggap boring dan mungkin juga ada yang berminat untuk membacanya. Bukannya apa cuma ingin berkongsi pengalaman yang baru zuzu tempuh weekend yang lepas.Kalau korang nak tahu kursus perkahwinan ni wajib untuk dihadiri bagi setiap pasangan yang ingin berumahtangga. Tapi zuzu yakin ramai di antara remaja sekarang ni mesti cakap boring untuk mendengar ceramah dlm kursus perkahwinan. zuzu pun camtu gak dulu...tapi bila dah attend, baru la tahu betapa seronoknye menghadiri kursus ni..zuzu & mr.tunang telah mengambil kursus kahwin di TTDI Damansara...pada asalnye kitorg booking di Pusat Bandar Damansara tapi disebabkan ada masalah teknikal kami di transfer kan ke TTDI Damansara...

Oklah zuzu nak cerita sikit... untuk menghadiri kursus ni korang kena bayar RM 80 seorang, kebiasaanya camtulah tapi mungkin ada tempat lain yang mempunyai harga berbeza. Kursus ni perlu dihadiri selama 2 hari. Waktu mula-mula zuzu nak gi mmg terasa berat hati... dlm otak ni zuzu dah set "mesti boring punya attend kursus perkahwinan ni" tapi bila zuzu dah duduk dan mendengar sedikit ceramah tersebut... terus minda zuzu bertukar kearah yang positif, tak sangka gak zuzu... rupanya seronok menghadiri kursus kahwin ni... ustaz2 dan ustazah bukan la terlalu serius memberi ceramah tapi asyik buat lawak je... tambah lagi zuzu ni mmg jenis suka ketawa.. so terbahak-bahak la ketawa ketawa aritu. hehehhe

Bla dah mendengar ceramah ttg perkahwinan ni , rupanya banyak lagi ilmu yang kita tak tahu dan perlu dibelajar... Dulu-dulu zuzu ingatkan ilmu zuzu dah tinggi gunung, rupa-rupanya baru tahap tanah yang landai je... betul gak cakap org dulu-dulu belajar hingga ke liang lahat.

Dalam kursus ni, kita diajar cara berkomunikasi suami isteri, bagaimana untuk berkomunikasi dengan cara yang terbaik. Selain tu kita juga belajar ttg ibadah, kesihatan, akhlah suami isteri, cara menggunakan wang dengan bijak dan lain2. zuzu pasti korang mesti rasa syok bila mendengar ceramah ni dan tak sabar nak kahwin heheheh (nak cakap diri sendiri sebenarnya).

anyway kursus 2 harini benar2 membuka mata setiap pasangan yg hadir...pada hari terakhir beberapa minit sebelum kursus berakhir, ustazah siap bgtahu, kemungkinan kursus pada masa akan dtg akan ditambah jumlah jamnya akibat daripada masalah sosial yg terlalu tinggi...dan ustazah juga ada beritahu bahawa mungkin setiap pasangan yg sudah berkahwin dalam tempoh 5 thn perlu menghadiri kursus rumahtangga...tapi sume ni ditahap cadangan...heheheh...

so, pada sesiapa yg nak gi kursus kahwin nie, zuzu cadangkan pergi di sini..memang best dan xbosan langsung....ceramah yg diberikan bukan dlm bentuk formal tetapi terlalu santai dan relax...so apa lagi..pergi la mendaftar kursus kahwin disini...selamat berjaya!!!!

Friday, April 2, 2010

~my day~


pagi2 zuzu keluar ke Bank Islam cawangan Shah Alam utk selesaikan beberapa urusan...kemudian zuzu pergi byr duit kereta, bil telefon dan lain2 bil lagi...settle sume, zuzu terasa ingin shopping....heheheh...apa lagi zuzu singgah di SACC Mall Shah Alam..sempat la zuzu beli 1 sandal & 1 wedges..hehehhe..kemudian zuzu singgah ke spa utk buat manicure & pedicure..sejam juga zuzu di situ...selesai treatment, zuzu singgah utk check mata...tetiba terasa nak buat cermin mata...hehhe...apa lagi, zuzu pun try la satu persatu design yg di cadangkan..sampai la zuzu berkenan dgn satu design nie...heheh...so skrg tunggu siap je baru zuzu amik...kemudian zuzu trus ke GIANT SHAH ALAM...bli brg ckit utk rumah...hemmm ok la...zuzu penat...nak tdo...esok nak pergi kursus kahwin plak dgn mr.tunang..hehehhe..nite all..
dlm kesibukan zuzu...zuzu sempat teman ayah pergi selesaikan beberapa urusan di PUBLIC BANK..kitorg pergi branch sungai buloh...apa yg zuzu tak sangka, walaupun branch kat situ sempit dan kecik...tapi customer service dia memang tip top..number ONE...suka sgt tgk service dorg..thanks public bank..urusan ayah menjadi mudah dan cepat...hehehe.....balik dr bank, ayah zuzu belanja KFC...heheh..thx ayah!

~busy week~

hi sume...minggu ni minggu yg zuzu tak melekat kat depan laptop...terlalu busy..ada saja appointment & meeting almost everyday..

meeting dgn MITI jln Duta ( pasal program pengiklanan) ..pastu pergi ke IKIM fm dan SURIA fm utk submit booking client & serah jingle.. also payment (kuar lagi duit zuzu..huhuhu) ......mesti ramai yg tertanya2 apa itu JINGLE..?? Jingle tu sebenarnye iklan yg akan disiarkan diradio...yg kite selalu dgr hari2 kat radio tu...hehehe..sebut pasal jingle nie, ada sejarahnye..masa mula2 zuzu libatkan diri dlm bidang pengiklanan ni..zuzu bkn sebut JINGLE tetapi zuzu sebut JUNGLE...hahahahah..mau nak pecah perut boss zuzu time tu...pengalaman yg tak blh dilupakan..disitula tempat zuzu belajar selok belok dunia pengiklanan..kat mana tu??? heheh..kat SHAH ALAM la...

kalau u all nak tau zuzu pernah 'meminjamkan' suara zuzu utk buat satu commercial airtime (JINGLE) utk produk cosmetic...hehehhe..tapi org tak cam suara zuzu..hehe...nampak mcm senang je buat iklan radio..tapi ckp kena laju & jelas..bukan sekali tau buat recording tapi berkali2...maklumlah iklan yg kite dgr hari2 kat radio tu 30 saat je..so kena ulang2 sampai dapat 30 saat...heheh..apa2 pun itu sume pengalaman yg tak dpt dilupakan...

Sebenarnye ceburkan diri dlm dunia pengiklanan nie memang best..tetapi kdg2 stress!! best sebab kite dpt jumpa org yg kreatif disebalik produksi sesuatu iklan (JINGLE).. stress bila ada client yg byk songehhhhh...huhuhuhu...

tetapi dunia pengiklanan ni byk mengubah kehidupan zuzu sampai zuzu berjaya harini..tapi ni tak berjaya sepenuhnya lagi..hopefully one day, zuzu dapat membina empayar zuzu sendiri..cewaaaahh..heheh..ini sume berkat doa ayah & mak zuzu....
Related Posts with Thumbnails