Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 29, 2010

~makan2 di sakura~

heeee..terlupa sebenarnye nak crite pasal nie..nasib baik kak aida ingatkan...hehehhehe

last 3weeks ( kalau tak silapnye la kan ;-))... kak aida ( wife one of my ex-boss a.k.a member ofis lama) ajak lunch together2..hehehe..kak aida nie ibarat mcm boss kitorg la dulu...hehe..tapi very sempoi & sporting..dia la yg selalu dgr segala masalah zuzu walaupun time keje kat sana dulu kak aida tgh sarat pregnant ( mesti airyn jadi kaunselor bila dah besar nanti..hehehhe..sebab ibu dia selalu selesaikan mslh org...heeeeeeeee) seperti biasa tempat favourite kitorg ialah Sakura kat Taman Melawati tu...heeeeeeeeee...thanks kak aida coz belanja zuzu lunch..

ada byk pengalaman kat sini...antaranye..mesyuarat tergempar di hari jumaat la (hanya kak aida je yg tau)..pastu paling tak blh lupa..setiap kali zuzu & kak aida dtg sini mesti ada org buat shooting...first sekali jumpa erra fazira tgh shooting drama menantu vs mertua...second jumpa pelakon2 spa Q tgh shooting...( yg pegang watak dafi tu senyum kat zuzu...alahai..rasanye nak jatuh jantung zuzu time tu...hikhikhik)... yang baru2 nie bukan jumpa org shooting..tapi jumpa org tgh discuss nak buat movie....heeeeee

nak di jadikan cerita..time tu zuzu dgn kak aida sedang leka berborak n menikmati mknan kami, pastu tetiba nampak 2 org yg berbadan besar dan seorg kecik ckit menghampiri meja kitorg...rasa mcm kenal..rupanye kumin, bob dgn seorg producer film...yg hnye dikenali sebagai YB..peramah jugak la dorg nie..sampaikan apa yg kitorg mkn dorg pun order juga....

tgh2 mkn....tetiba..si producer tu tnye kat zuzu..." u tak minat berlakon ke???" pastu si bob trus sambung " kitorg tgh mencari wajah baru utk watak bertudung"....hahhahahah zuzu terkesima dan terus memandang kak aida ( cewah ayat sgt klasik lak)....trus zuzu jwb.."tak reti la"...hehhe
pastu adala kitorg borak ckit2..dan bertukar2 kad...mana la tau dorg nak buat promotion film baru dorg ke..so blh la contact zuzu... apa2 pun dorg ni memang best tak sombong langsung..asyik nak ketawa je time tu..mungkin dorg nie dah sinonim dgn LAWAK kot...hahaha..

Lama juga la kitorg kat situ..kak aida sempat lagi snap gmbar si bob yg tgh mkn di sebelah zuzu..sebelum kitorg nak balik, si producer tu sempat lagi suruh dtg casting utk film dorg....hahaha..tapi zuzu tak pergi pun...rasa mcm tak layak...heheh

utk kak aida thanks coz belanja zuzu mkn...so bila next punye appointment lunch??? hehehe

~wedding yana & kenduri doa selamat farish~

holaaaa...thx pada my loyal reader...hehheheh....apa citer menarik ye..

27 april haritu, schoolmate zuzu ~yana~ telah melangsungkan perkahwinan kat Damansara Heights..thx yana coz invite zuzu..sebelum yana bersanding, we all ada chatting thru YM...dan Yana telah menceritakan sedikit pengalaman yana dlm membuat persiapan hari bersejarahnya...heheh..zuzu pun apa lagi, take note la dari yana..hehe..


best frenz - Noraini


masa majlis tersebut, zuzu hadir bersama adik zuzu & ayah zuzu...ikutkan plan awal, tunang zuzu nak temankan..tapi mr.tunang outstation kat JB daaa....tapi takpela...ayah n adik ada....melangkah masuk dewan, mata zuzu trus terpandang classmate zuzu....wahhh lama tak jumpa dorg nie...aini, shikin, kak pah, zaki & zaidi....seronok sgt bertemu dgn sahabat lama...

shikin, aini, zuzu & kak pah ( ex-5 Dedikasi)




Utk YANA & AZFAR Selamat pengantin baru..moga kekal ke akhir hayat..AMINNNN






Lepas je pergi wedding yana, zuzu trus bergegas ke shah alam, jmpa consultant insurans zuzu...lepas amik dokumen zuzu terus balik ke rumah...






mlm ni ada kenduri kat umah opah zuzu...ashu zuzu buat kenduri doa selamat utk anak nye yg ke 4 - Mohd Farish..sume makcik2 zuzu berkumpul kat rumah opah...memang riuh la...bila berkumpul ramai2..tapi ada yg tak dpt join coz masing2 study...seronok sgt berkumpul ramai2..yg paling best ada 3 baby kat umah opah...( 2 cucu 1 cicit)..sume jadi rebutan...heheheh..dan tiga2 hero...haiqal ( anak cik ja) , ammar ( anak kaklong) & Farish ( anak ashu)...

walaupun penat tgk pelbagai aksi adik2 sedara..tapi happy sgt sebab bukan selalu dpt kumpul ramai..sape yg xjoin memang rugi..heeeeeeee.


Wednesday, March 24, 2010

~miss my hubby~




inilah tunang zuzu yg byk sabar dgn perangai zuzu...thank you so much dear...i really happy with u..

hemmm..rindunye...tunang zuzu outstation 1 week kat jb...jauhnye ;-(

hemm tapi takpe sebab b pegi atas urusan keje...
cepat la balik..rindu sgt kat b...miss my b ^^^

Love u so much !!!!!


semoga hubungan kite kekal sampai ke akhir hayat..thanks b kerana menyayangi ayg...





Sunday, March 21, 2010

~birthday ayah, azhar & syawal~




come back again..harini zuzu free ckit..so ada masa nak update blog nie..20 march haritu, zuzu bwk family zuzu ke bagan lalang utk raikan birthday ayah dan 2 org adik zuzu ~azhar & syawal~...tapi adik perempuan zuzu tak dapat join coz dia ada camping kat ayer keroh...




last year mkn steamboat..and tahun nie makan seafood plak...kami pergi 2 kereta..perjalanan memakan masa selama sejam...sampai shj di sana kami trus booking table dan order mknan...

sementara menunggu mknan siap, zuzu & family ambil angin kat tepi pantai...

sebenarnye zuzu dah 2 kali sampai kat bagan lalang tapi tak ingat jalan nak ke sini..mujur la tunang zuzu ada...di kesempatan ini juga..zuzu amik gambar sepuas2nye..dah lama rasanye tak bersantai di tepi pantai..nyaman rasanye... =)





our theme this year adalah black....heheh... si kecik ammar pun smart dgn tshirt n jeans..cuma ammar takde tshirt hitam..hehehe..nasib baik masa mkn. ammar nyenyak tido...mcm fhm2 je ammar...hehehe


anyway....
buat ayah, happy birthday...semoga panjang umur dan dikurniakan kesihatan yg berpanjangan..aminnn
utk azhar dan syawal...happy birthday & study hard...















Thursday, March 18, 2010

~wedding mamu @ melaka~

Pagi2 zuzu dah bgn..breakfast dgn ibu dan aunty makan cucur udang sambil tgk nasi lemak kopi O TV9... yg lain masih tido lagi.. so dalam pukul 9am zuzu dan tunang zuzu bersiap utk ke Melaka..tapi sebelum tu kitorg singgah kat Ukay Perdana utk amik kwn tunang zuzu ~kadir~......


kemudia kitorg memulakan perjalanan ke alor gajah melaka... actually wedding ni, wedding kwn kitorg masa belajar dulu cuma lain course..dan pengantin ni merupakan housemate tunang zuzu masa zaman study...tak sangka mamu atau nama real dia Ahmad Fitri nie dah kawin...utk mamu dan isteri Selamat Pengantin Baru...semoga kekal ke akhir hayat..amin^^










Selepas wedding, tunang zuzu bwk zuzu shopping kat Sunway Pyramid... kat sana sempat la zuzu beli 5 helai baju polo dan tunang zuzu beli sehelai jeans Polo & 2 helai t-shirt Polo....
lebih kurang sejam jugak la di butik Polo...kemudian kitorg pun keluar dari sunway pyramid dan pergi makan kat kelana jaya...dua harini byk sgt aktiviti zuzu..walaupun penat tapi zuzu happy sebab tunang zuzu sentiasa di sisi...may Allah protect our love !!!!

~hospital & wedding~

baru2 ni ayah tunang zuzu ( uncle Alim) di masuk kan ke Seri Kota Specialist untuk menjalani pembedahan....kenapa????... uncle alim menghidap batu karang dalam hempedu.. alhamdulillah uncle selamat..zuzu doakan semoga uncle sembuh dan sihat seperti sedia kala..so pada sabtu yg lepas, zuzu, mak & ayah zuzu melawat uncle alim di hospital..sempat la zuzu bwk buah anggur utk uncle alim..tapi uncle alim tak blh menjamah sebarang makanan selama 6 hari selepas operate..hnye berbekalkan air sahaja badan uncle alim...sampai di sana, uncle tunjuk batu karang yg telah dikeluarkan..batu2 tersebut diletak didalam satu bekas..kdg2 zuzu terfikir mcm mana la batu pun blh berada dlm organ manusia kan...hemm ..utk uncle alim, semoga sihat hendaknye dan lepas ni kena jaga pemakanan k...aminnnn..

lama juga zuzu, mak & ayah berborak dgn uncle alim..kemudian aunty, tunang zuzu dan ibu (ibu saudara tunang zuzu) pun sampai di hospital...
sebenarnye, selepas melawat uncle, tunang zuzu minta zuzu temankan dia dan ibu ke wedding kakak sedara tunang zuzu..untuk wakilkan mak & ayah tunang zuzu..aunty & uncle tak dpt dtg coz uncle baru lepas operate..jadi selepas zuzu melawat ayah tunang zuzu, zuzu pun minta diri bersama2 dgn ibu, dan 3 org adik tunang zuzu..mak & ayah zuzu still di hospital bersembang dengan bakal besan mereka..^^^

so destinasi pertama sebelum ke wedding kakak saudara tunang zuzu ialah menghantar 2 org adik tunang zuzu iaitu Khalisah & Luqman ke klinik gigi di Kelana Jaya..kemudian kami trus menuju ke Hentian Duta untuk menghantar sorg lagi adik tunang zuzu iaitu Ayun utk menaiki bus...coz ayun nak balik kampus uitm Arau, Perlis...kemudian baru la zuzu, ibu & tunang zuzu ke petronas Ampang Hilir utk mengumpulkan semua family tunang zuzu...time ni la zuzu nak kenal2..alamak segan la pulak..hehehe..

so zuzu bertemu dgn sepupu tunang zuzu...Balqis namanye..very friendly dan kepala gila2..zuzu senang dgn dia..so kat sana, zuzu mkn dan sembang2 dgn dia..dlm masa yg sama zuzu turut diperkenalkan dgn sedara mara yg lain antaranye busu tunang zuzu..sekali tgk sebiji mcm muka mak tunang zuzu dah mcm kembar seiras...ada juga yg memang tahu zuzu ni sape..ramai yg kata muka zuzu mcm adik tunang zuzu..Ayun..hahaha..yeke???..ntah la =)

Slpas, wedding kami terus menuju ke rumah pak itam tunang zuzu (ayah kepada Balqis) ..sampai sana zuzu tukar baju..pak itam & mak itam tunang zuzu nak melawat ayah tunang zuzu bersama dgn cik salmah dan aunty tasya ( wife cik usop)..ceh dah terror plak zuzu hafal nama2 family tunang zuzu..hehe.. kami trus gerak gi hospital balik...lama juga dihospital..kemudian trus balik ke rumah family tunang zuzu..

time ni ramai adik-beradik mak tunang zuzu dtg..kesian pulak zuzu tgk aunty yg penat seharian dihospital kemudian memasak dan melayan saudara-maranye..time ni la zuzu tolong apa yg patut, hidang mknan, buat air..memang penat..tapi zuzu happy..mlm tu juga zuzu tidur di rumah family tunang zuzu kerana esok paginye zuzu & tunang nak ke Melaka utk hadir ke wedding housemate tunang zuzu masa belajar kat tg. malim dulu...lena juga zuzu tido .. >>>>

Sunday, March 7, 2010

~jalan-jalan~

sepanjang minggu nie zuzu byk urusan kerja...ada la juga timbul satu isu yg sgt buat zuzu terkilan..tapi takpe la..mulut org memang zuzu tak mampu nak tutup..yang pasti zuzu tak buat salah..pada org berkenaan, jgn la terlalu ikutkan emosi..hanya kerana benda kecil, tapi cari pasal dgn zuzu mengalahkan zuzu ni buat salah besar...takpe zuzu sabar..jgn sampai satu tahap zuzu ambil tindakan..mungkin dia ingat zuzu tak tahu pape...hemmm... k la..tutup cerita ni..



minggu ni juga zuzu byk keluar berjalan..antaranya zuzu pergi ke PETROSAINS (thanks ayu coz dpt kan tiket dgn harga staff..hehehe)..dlm ni byk ilmu sains yg boleh kite dpt...lama juga zuzu dlm petrosains nie...2.30 pm masuk...then pukul 5pm baru kuar..tapi memang zuzu puas hati..yang paling zuzu ingat kat bahagian yang dinasour menyanyi..kelakar la...^^^

pas hbs berjalan dlm petrosains..zuzu pusing2 klcc..window shopping...penat berjalan singgah mkn kat Burger King...



last friday pulak zuzu ke IKEA dgn kaklong zuzu n anak buah kesayangan zuzu~ammar~sampai2 je kitorg gi makan kat The Manhattan Fish Market..blh tahan juga la...ni la menu yang zuzu mkn....





pas mkn kitorg trus rayau2 kat Ikano, IKEA & The Curve...sempat la zuzu bli tray in out dekat IKEA n seluar tido kat Ikano..tapi sepanjang keluar berjalan dgn kaklong n ammar byk perkara lucu berlaku..gara2 stroller ammar..hehehehe..mgkin kitorg tak biasa lagi..heheh..yg paling zuzu tak blh lupa masa nak balik, nak ke kereta...tiba2 kereta zuzu takde..cuak juga zuzu time tu...bila tgk memg betol tu LOT N4..tapi kereta zuzu takde...patah balik ke lif rupa2nye kitorg salah level..zuzu parking kat level P2 Lot N4..huhuhu..nasib la nasib...hehehe..oh ye sepanjang minggu lepas..zuzu tido rumah kaklong zuzu..teman kan dia dgn baby ammar..abg ipar zuzu ada function kat luar..sempena MAYBANK MALAYSIAN OPEN 2010 kat KLGC...so selama lebih kurang 5 hari la zuzu stay rumah kaklong...k la nanti zuzu update story lagi k...pada yang follow blog zuzu ni, thank you so much...=)
Related Posts with Thumbnails