Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, February 25, 2010

~zuzu's family~


ni adalah ahli keluarga zuzu....gambar ni diambil pada raya thn lepas dihadapan rumah zuzu..our theme colour ialah hijau..family zuzu tak ramai..terdiri daripada ayah, mak, kaklong, abg ipar dan 3 org adik zuzu..now dah tambah sorg lagi..iaitu anak buah zuzu yg baru je lahir..baru tak baru..dah sebulan jugak la..
~ayah~asal dari lubok cina melaka..now ayah kerja kat AmPrivate Banking..bln march ni, ayah dah nak bersara..maklumlah umur ayah dah 56 thn..aktiviti lepas bersara? kata ayah, nak jaga cucu (baby amar)...heheh..
~mak~asal dari telok bakong,perak...dulu mak pernah kerja kat motorola..lama juga..15 thn kalau xsilapnye..masa nak pindah rumah kat puncak alam, mak amik vss..so skrg mak jadi suri rumah...tapi dlm masa yg sama mak amik upah jahit baju..setiap hari ada je org htr baju suruh mak jahit..setiap thn raya, memg mak dapat byk tempahan...kdg2 sampai mlm raya pun mak masih menjahit tau..tapi yg pasti kitorg sume bli baju dah siap je..hehhehe^^
~kaklong~dah tentu la anak sulung kan..ehek..apa eh nak citer pasal kaklong nie..hemm..dia berkahwin dgn abg ipar zuzu pada 4 dec..tahun tak ingat la..skrg baru je dapat first baby..kaklong dulu bljar course hotel management..so, sebelum dia kahwin dia keje kat langkawi..(maybe time tu la dia berkenalan dgn abg ipar kot..hehe)..byk hotel dia keje..last hotel yg dia keje adalah Summit Hotel Subang Jaya..selepas kahwin, kaklong amik kptsn utk berhenti kerja dan tak mahu kerja hotel line lagi..yela time kerja tak menentu..takut terabai pula rumah tangga..zuzu sgt respect dgn kptsn kakak zuzu..hehe...now kaklong zuzu kerja kat subang jaya di sebuah construction company..keje kaklong lebih ke arah admin...so senang keje office hour..hehe..nak tau kaklong zuzu yg mana satu? kat gambar tu dia yg paling kanan sekali..time ni dia tgh pregnant kan si baby ammar...
~abg ipar~asal dari langkawi..keje kat PJ Hilton..chef tu..masak memang power..sedap giler!! apa lagi eh nak crite pasal abg ipar? tak tahu la..nanti kalau ada, zuzu tambah..heheh..apa2 pun abg ipar zuzu memg best..dia la yg tolong zuzu arrange kan surprise birthday dinner utk celebrate birthday tunang zuzu..ha! baru teringat..satu yg zuzu perasan kat abg ipar zuzu ni, dia sgt syg kan anak dia...dia la yg rajin melayan sikecik tu tgh2 mlm..maklum la..si ammar tu suka berjaga malam..hehe..kat gambar tu abg ipar zuzu berdiri kat belakang sebelah kanan..tu la abg ipar zuzu..suami kaklong, daddy ammar dan menantu sulung buat mak dan ayah zuzu..
~zuzu~heheh..cuba teka zuzu yg mana?? hahaha..zuzu yg berdiri sebelah ayah tu..nampak kan? zuzu ni kerja sendiri..buat advertising agency..so sape2 yg berminat nak buat iklan kat radio, blh la jumpa zuzu..mcm mana zuzu blh terlibat dlm bidang ni sampai buka bisnes sendiri?? sume tu dari pengalaman...sebelum2 nie zuzu pernah kerja kat advertising agency..2 tempat..mcm2 pengalaman..so dari pengalaman tu la, zuzu decide open bisnes sendiri...Alhamdulillah, rezeki menyebelahi zuzu..sampai kan zuzu dah ada bisnes sendiri ni, ramai pula yg panggil zuzu kerja..tapi zuzu tetap dgn pilihan zuzu, iaitu jalankan bisnes zuzu ni..doakan zuzu always succes in bisnes ni k...! opps terlupa lak..zuzu dah pun jadi tunangan org..insyaAllah, kalau tiada aral melintang, bln 10 ni zuzu akan jadi isteri org pulak..huhu..mcm tak caye je kan..
~adik~azhar~dlm gambar tu dia yg paling tinggi..berdiri disebelah kiri sekali..dia skrg tgh sambung study lagi kat uitm shah alam course civil engineering..dia ni pendiam sikit..tapi sgt bergaya..fesyen?? huhu dia selalu up to date..tapi dia ni tak kedekut..kalau ada duit, mesti ringan je belanja kitorg..heheh..perangai pelik dia ni kan..time dia tido, dia memg tak suka buka kipas atau aircond..huhu..pelik, cuaca pns mcm mana pun, mlm memg dia takkan buka kipas..tapi takpe la..dpt jimat letrik..ahha..
~adik~ira~ni sorang lagi..dulu kalau ada kat umah, selalu je 'perang mulut" dgn ayah..bukan perang apa..perang manja..kdg2 tgk kelakar pun ada..kdg2 ayah saja je usik dia..heheh..skrg dia kat uitm lendu..dulu setiap mlm zuzu selalu tido dgn dia..now dia dah sambung belajar, tinggal la zuzu sorg2..dalam gambar kat atas tu, ira berdiri sebelah zuzu..dia ni dulu tak pandai bergaya..maybe time tu kecik lagi..sekarang, blh thn gak..kdg2 teman dia shopping pun penat..cerewet pilih baju..nak round dulu baru bli...hai..susahnye la hai...dia ni kuat mkn tau..nampak je kecik, tapi kalau balik je umah, besar sungguh seleranye..heheh..jgn marah ye ira..
~adik~syawal~yang ni adik bongsu zuzu..memg aktif dgn aktiviti kat sekolah..sukan ke, bola ke, kadet polis ke mcm2 la..tapi satu je zuzu bangga, dia tak mcm remaja skrg yg suka buang masa lepak sana sini..setiap hari, ada je aktiviti kat sekolah..tukang amik n htr nye kdg2 zuzu la..haha..dan seperkara lagi yg zuzu bangga sgt, syawal ni selalu ke surau..setiap waktu sembahyang pasti ke surau..bila ptg je..padang dah memanggil..heheh (means, main bola la)..kalau nak tahu, dia ni suka layan lagu jiwang tau..kalau naik kereta dgn zuzu, pasti jarinye akan tukar channel sinar fm..xpe la..yang pasti pandai bahagikan masa antara belajar dan aktiviti lain..thn nie spm..buat yg terbaik..oh ye..dlm gambar tu dia berdiri kat belakang ayah zuzu..
~anak buah~ammar~ ni la yg paling kecil sekali dlm family zuzu..kalau tgk muka ammar ni saling tak tumpah mcm muka adik zuzu ( azhar) masa kecil2..ramai yg ckp mcm tu..tapi ammar ni dia ikut muka daddy dia..walaupun baru sebulan je usia ammar..tapi dia dah pandai mengagah..nak ajak sembang..bila sembang je dgn dia..pasti dia senyum..alahai..comelnye^^..mana ammar? owh..time ni dia dlm perut mummy dia lagi..heheh
tu je la serba sedikit pasal family zuzu..bagi zuzu family is no.1...zuzu syg korg sume..muahh!!

Wednesday, February 24, 2010

~Sunyinye~




tiba2 rumah zuzu sunyi je...nak tau knp? dulu masa kaklong zuzu dah bersalin, dia berpantang kat rumah mak..jadi rumah ni riuh..apatah lagi ini merupakan cucu sulung buat ayah dan mak zuzu..dan anak buah sulung zuzu..kehadiran muhammad adam ammar sgt memberi makna buat kami sekeluarga..lebih krg 1bulan lebih kaklong berpantang dirumah mak,..suara baby ammar sentiasa 'meriuhkan' rumah ni...dia suka tido siang..tapi mlm baby ammar akan berjaga..heheh..pernah suatu mlm tu, zuzu yg jaga ammar sampai ammar tido pukul 4pagi..dia tido dgn zuzu tau..heheh ^^...memg best jaga ammar ni, dia baik je..walaupun kecil tapi dia bijak..

now...kaklong dah hbs pantang, terasa sunyi je..baru 2 hari berlalu kenduri cukur jambul & aqiqah..ammar pun dah move ke rumah mummy and daddy dia..waaaaaaaaaaaaaaaa!!! rindunye kat ammar..selalu dgr je dia menangis kat umah ni..tapi skrg dah sunyi...rindunye..

apa pun kenangan menjaga ammar takkan dilupakan..zuzu selalu mandikan ammar..jgn tak tau, zuzu terror mandikan ammar dari mummy dia tau..(jgn marah kaklong) ..heheheh^^..selalunya, pas mandi zuzu la yg akan sapukan dia losyen...heheheh...paling tak boleh lupa, ammar pernah muak..hbs cadar katil zuzu..heheh..ammar oh ammar...mcm2 ragam..comel sgt!!!....

oh ye..ptg tadi zuzu pergi pasar mlm dgn tunang zuzu...dah lama rasanye tak pergi pasar mlm..apa2pun memng best jln2 dgn org yg tersayang...u always protect me dear...love u..ok la..zuzu penat..ngantok..esok apa akan jadi?? kite tunggu...heheh..nite all..salam.

~Kenduri Cukur Jambul & Aqiqah My Little Nephew~









sejak akhir2 ni, zuzu penat sgt, dgn kerja yg byk dan aktiviti fmly..namun zuzu sgt happy kerana susah senang zuzu, family dan tunang zuzu sentiasa ada di sisi..

ahad lepas, 21 Februari kaklong zuzu buat kenduri cukur jambul & aqiqah untuk baby sulungnya..muhammad adam ammar..comel sgt..jadi zuzu juga turut sama2 membantu dlm menjayakan majlis tersebut..sepanjang minggu lepas zuzu teman kaklong n suaminye kuar cari barang2 cenderahati utk tetamu..

majlis berjalan sgt lancar..ramai tetamu yg hadir...zuzu antara org kuat pada majlis tu..family zuzu mengenakan baju berwarna hijau..anak buah zuzu yg baru berusia satu bulan juga turut pakai baju melayu warna hijau berserta dgn sampin...alalala..comelnye!! ^^..buaian yg disewa, dihiasi cantik oleh kak nurul..thx kak nurul..!!

Majlis diserikan dgn kedatangan kumpulan marhaban..selesai marhaban, kaklong zuzu mengelilingi kumpulan marhaban utk upacara cukur jambul..dan..tugas zuzu??? heheh...pegang dulang yg berisi gunting, bunga rampai, air mawar...heheh..kat situ sume org renjis bunga rampai kat baby ammar, dan zuzu juga turut direnjis dengan bunga rampai..kata mereka, amik berkat..maklumlah xlama lagi zuzu akan melangkah ke alam baru..alam apa tu?? hehe..tunggu...

tidak ketinggalan, tunang zuzu turut diberi penghormatan utk gunting ckit rambut baby ammar..heheh masa dia gunting rambut ammar, terketar2 tgn dia..heheh relax b..majlis diikuti dgn bacaan tahlil dan yassin..kemudian disusuli dgn jamuan mkn...ramai tetamu yg hadir..dah macam kenduri kahwin pula...khemah yg tersergam cantik, dipenuhi dgn pelbagai ragam tetamu..kemudian, rombongan anak2 yatim dari Rawang tiba..zuzu sgt hiba melihat adik2 ni..mereka sgt comel !! masih kecil lagi..tugas zuzu,..melayan adik2 ni mkn..sgt seronok..adik2 ni bagi kerjasama..elok je beratur..zuzu sendukkan nasi, kaklong dan suaminya sendukkan lauk pauk yg tersedia...tunang zuzu pula memberikan air kepada setiap adik2 ni..hati zuzu tersentuh melihat cara tunang zuzu layan adik2 ni..thanks b...^^..seramai 30 0rg anak yatim telah hadir ke majlis ini...sgt berselera mereka mkn..sebelum mereka pulang, kaklong dan suaminya turut memberikan sumbangan wang & cenderahati kepada setiap anak yatim...zuzu juga turut mengambil kesempatan menyumbangkan wang dan cenderahati kpd setiap anak2 kecil ini..semua ini adalahhasil titik peluh zuzu ataskejayaan bisnes zuzu..Alhamdulillah..^^..harapan zuzu semoga anak2 yatim ini akan berjaya dimasa akan dtg...

selesai majlis, zuzu dan family sama2 mengemas...thanks pada tunang zuzu kerana turut mambantu sebaik dr awal majlis hingga selesai majlis..thanks sayang...^^..mujurlah, adik2 zuzu..azhar & syawal ada..tugas membersihkan semua telah dilakukan tunang zuzu, adik2 zuzu, abg ipar zuzu serta ayah zuzu..oh ye..adik zuzu yg perempuan tu..(ira namanye) dah balik ke uitm lendu melaka...masa majlis tgh berlangsung..ada exam esoknye...kesian dia..zuzu sgt penat..dari pagi sampai la ptg, selesai mengemas barula perut ni dapat diisi dgn nasi..org yg terakhir keluar dari rumah tu adalah zuzu dan tunang..kesian b, mesti penatkan..tapi serius memang penat..mcm kenduri kawin pulak rasanye..heheh ^^..

apapun majlis sgt meriah...2 ekor kambing dah di aqiqahkan..
utk baby ammar, dah besar jadi anak yg berguna ok..hormati mummy n daddy ye..jgn lupa tok daddy, nenda, aunty zuzu, aunty ira, uncle a'a..n paksu k..love ammar...muaaaahhhh!!!

~Celebrating My Fiancee's Birthday~





Last wednesday 17th February 2010 tunang zuzu punye 25th birthday..so zuzu arrange kan surprise dinner utk dia..memang dia tak tahu langsung pasal plan zuzu..anyway happy birthday syg..

On that day, zuzu and tunang went out to celebrate his birthday at the Pj Hilton Hotel.. anyway zuzu nak say thanks to kaklong & abg mail coz help zuzu arrange surprise dinner utk tunang zuzu..tak lupa juga thanks to chef & staff kitchen Pj Hilton yg co-operate utk jayakan surprise dinner...thanks also to PJ Hilton coz decorate birthday cake yg sgt cantik...sgt sedap!! nyum2..

zuzu happy sgt sebab buat tunang zuzu happy...tunang zuzu ckp, dia takkan lupakan sampai bila2 this momment!! =)

Utk tunang zuzu..

'happy birthday b, semoga pjg umur n sentiasa dilindungiNya..amin'


oppss..terlupa plak..nak say thanks kat adik2 zuzu coz temankan zuzu cari present utk tunang zuzu..thanks azhar & ira coz teman kakngah gi One Utama..pening jugak dorg ikut zuzu pusing2 pilih present..dari satu butik ke satu butik..tapi akhirnye jumpa juga..sebagai habuan, zuzu belanja dorg mkn secret recipe...hehe thanks adik2 ku..anyway adik bongsu zuzu xdpt join..kena study utk prepare spm this year..

~Welcome 2010~


Rasanye tak terlambat zuzu nak ucapkan selamat dtg 2010 !!

Di tahun 2010 ini ,zuzu berharap dapat banyak memperbaiki kelemahan diri, meluangkan lebih banyak masa bersama keluarga tercinta serta menjadi anak yang solehah. Sebagai anak, mungkin diri ini masih jauh ketinggalan dari kategori anak yang terbaik bagi mak dan ayah. Tetapi diri ini amat sangat berharap agar diri ini tidak akan mengecewakan mereka dengan melakukan sesuatu yang akan mengaibkan mereka. Mungkin tidak banyak prestasi yang membanggakan mak dan ayah yang dapat zuzu berikan, tetapi diri ini akan berusaha selagi terdaya, InsyaAllah.





Azam zuzu 2010 nie...

1) Jadi businesswomen yg berjaya
2) Dekatkan diri dengan yang Esa..
3) Jadi isteri yg baik..
4) Belajar masak..
5) Jadi manusia yg disenangi di kalangan org2 di sekeliling ku..
6) Sentiasa bersangka baik & think positif =D
7) Kawal rasa amarah..
8) Baiki semua kelemahan diri..
9) Membahagiakan bakal suami, mak, adik-beradik & kawan2

~Just Begin~

I've finally decided that it's time to start a blog. This blog is about what's happening in my life and what I'm into. I hope to update my blog regularly with news, updates and comments. Thanks for visiting and happy reading!

zuzu menulis mengikut gerak hati dan gerak jari. Jika ada perjalanan hidup zuzu yang zuzu rasa boleh dikongsi cerita, barulah zuzu menulis....

my life is pretty amazing i have all that i need & more. i work with the best people. i sleep in my warm bed. i learn something new every day. i love everything that surrounds me. i laugh constantly. i give what i can. i play with my best friends. but most importantly, I live my life to the fullest each day.



Ini blog zuzu. Ini cerita zuzu.. Ini kisah zuzu.zuzu menulis untuk kepuasan zuzu. Untuk diri zuzu Pasal diri zuzu. Baca jika korang mahu. Jangan baca jika korang tak mahu.zuzu tak paksa. Ikut kemahuan korang k...^^
Related Posts with Thumbnails